2024. április 23., kedd
KORONAVÍRUS

Újabb szigorítások Újvidéken

A városi vendéglátóipari létesítmények ezentúl 23 óráig tarthatnak nyitva, a gyülekezeteken csak 50 főnél kevesebben vehetnek részt.

A városi válságstáb elrendelte, hogy a vendéglátóipari létesítmények 23 óráig működhetnek. A fertőzésesély a klubokban és éjjeli szórakozóhelyeken a legnagyobb, Újvidéken nyaranként pezseg az éjjeli élet (Ótos András felvétele)

A városi válságstáb elrendelte, hogy a vendéglátóipari létesítmények 23 óráig működhetnek. A fertőzésesély a klubokban és éjjeli szórakozóhelyeken a legnagyobb, Újvidéken nyaranként pezseg az éjjeli élet (Ótos András felvétele)

Tegnap ülésezett a városi válságstáb, a legújabb döntésekről Miloš Vučević, Újvidék polgármestere számolt be a városházán megtartott sajtótájékoztatón.

– Arra törekszünk, hogy működőképes maradjon a városi egészségügyi rendszer. Mivel Belgrádban kijárási tilalmat vezetnek be, más városokban pedig rendkívüli helyzetet hirdettek, azt szeretnénk elérni, hogy a tartományi székvárosban az éjjeli szórakozóhelyeken ne terjedjen tovább a koronavírus, és ennek érdekében meghoztuk a szükséges intézkedéseket – mondta a polgármester.

Vučević hangsúlyozta, hogy az újabb intézkedések közül a legfontosabb, hogy az újvidéki kávézók, szórakozóhelyek csak 23 óráig működhetnek.

– Ezenkívül tilos olyan rendezvényeket, gyülekezeteket megtartani, ahol egyidejűleg több mint 50 személy tartózkodik. Szigorúan be kell tartani a városi válságstáb által megfogalmazott előírásokat a magánóvodákban, a városi boltokban pedig fokozott biztonsági intézkedéseket kell foganatosítani, pl. gyakrabban szükséges fertőtleníteni a helyiségeket. A városi felügyelőség ezentúl szigorúbban ellenőrzi az előírások betartását – magyarázta a polgármester. Hozzátette: az intézkedéseknek a legfőbb célja, hogy meggátolja a koronavírus terjedését az éjjeli szórakozóhelyeken.

– Ezek természetesen olyan intézkedések, amelyeket a koronavírus rohamos terjedése miatt vezetünk be, és csak a pandémia alakulásának a függvényében módosíthatjuk ezeket. Ez az utolsó próbálkozásunk, hogy elkerüljük a rendkívüli állapot újbóli bevezetését Újvidéken. Természetesen, az új előírások csak akkor érvényesek, ha közben nem születik olyan döntés, amely az egész országra hatályos – nyilatkozott Vučević.

A polgármester elmondta azt is, hogy az új intézkedések addig maradnak hatályban, amíg nem csökken a fertőzöttek aránya.