2024. április 25., csütörtök

Szigorodnak a megelőző intézkedések Szabadkán

Nem csak zárt terekben kötelező a maszkviselés

A szabadkai városi válságkezelő törzskar csütörtökön tizenöt pontból álló parancsot adott ki, amelyben a koronavírus terjedését lassítani hivatott intézkedéseket ismertetik.

A parancs szerint Szabadka Város területén minden zárt térben kötelező a védőmaszkok viselése, és a polgárok kötelesek másfél méter távolságot tartani egymástól. Ezen intézkedés betartásáért a zárt terek tulajdonosai, használói felelnek.

Amennyiben a zárt térben nem lehetséges az egymás közötti előírt távolság betartása, abban az esetben egy időben csak öt személy tartózkodhat egy térben.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A válságkezelő törzskar a vendéglátóipari egységek működtetőinek azt javasolja, hogy tevékenységüket helyezzék ki a kerthelyiségekbe.

A Stadion Kommunális Közvállalat által működtetett medencéknél az elkövetkezőkben korlátozzák a látogatók számát, illetve a nyitva tartást háromórás váltásokban szervezik meg.

A védőmaszkok viselése, illetve a szociális távolságtartás kötelező a parkokban, játszótereken, sportpályákon, edzőtermekben is. Az egymás közötti távolság betartása nem vonatkozik az egy háztartásban élőkre.

A Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat járataira csak maszkban engedélyezett a felszállás.

A kommunális közvállalatok a válságkezelő törzskar utasításának értelmében kötelesek fokozott figyelemmel viseltetni az általuk működtetett és felügyelt területekre, különös tekintettel a fertőtlenítésre.

A középületek esetében az üzemeltetőnek biztosítania kell a láb- és kézfertőtlenítést, illetve az épületekbe belépők esetében testhőmérséklet-mérést kell végezni.

A rendelkezések betartását Szabadka Város Közigazgatási Hivatala felügyeli a Felügyelőségi Titkársága által – áll a válságkezelő törzskar parancsában.