2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ibrával bajnok lenne a Milan

Ibrahimovićtyal mindenkin átgázol a Milan (Fotó: Beta/AP)

Ibrahimovićtyal mindenkin átgázol a Milan (Fotó: Beta/AP)

A címben szereplő kijelentést nem az írás szerzője, hanem maga Zlatan Ibrahimović, a Milanhoz januárban visszatérő svéd csatár mondta azt követően, hogy a Rossoneri 0:2-ről 4:2-re megfordította az éllovas Juventus elleni találkozót. Ibra egy tizenegyesgóllal és egy gólpasszal járult hozzá a feltámadáshoz. „Elnök, játékos és edző is vagyok egy személyben, ám sajnos csak játékosként kapok fizetést” – nyilatkozta a mixzónában a 38 éves futballista, utalva arra, hogy lecserélése után a kispadról is buzdította társait. A milánói gárda győzelmével már az ötödik a táblázaton. Az Öreg Hölgynek a vereség ellenére sem kell csüggednie: a szerda este másik találkozóján a kiesőjelölt Lecce meglepetésre 2:1 arányban felülmúlta a Lazio együttesét, így a torinói Zebrák továbbra is hétpontos előnyben vannak.

Angliában az Arsenal és a Leicester játszotta a forduló rangadóját Az Ágyúsok sokáig vezettek, de Nketiah kiállítása után nem tudták megőrizni a minimális előnyt, Vardy a 85. minutumban pontot mentett a Rókáknak. Frank Lampard Chelsea-je idegenben diadalmaskodott. A londoni kékek fantasztikus teljesítménnyel feljöttek a harmadik helyre a táblázaton. A La Ligában a kiesés elől menekülő Celta a Barcelona után az Atléticót is meglepte (1:1). A vigói alakulat újabb pontszerzésével egyre nagyobb biztonságban tudhatja magát.

Angol bajnokság, a 34. forduló: Crystal Palace–Chelsea 2:3, Watford–Norwich 2:1, Arsenal–Leicester 1:1. Az élcsoport: Liverpool (–1) 89, Manchester City (–1) 66, Chelsea 60 pont stb.

Olasz bajnokság, a 31. forduló: Lecce–Lazio 2:1, Milan–Juventus 4:2. Az élcsoport: Juventus 75, Lazio 68, Inter (–1) 64 pont stb. Spanyol bajnokság, a 35. forduló: Valencia–Valladolid 2:1, Celta–Atlético 1:1. Az élcsoport: Real Madrid (–1) 77, Barcelona (–1) 73, Atlético 63 pont stb.