2024. április 24., szerda
SZABADKAI SPORTHÍREK

Bognár aranya az idény első versenyén

SPORTMÁSZÁS

A Vrnjačka Banjai-i körzethez tartozó Vmrdžán tartották meg a felnőttek részére az országos sportmászóbajnokság 1. fordulóját, amelyen a versenyzők természetes sziklán, boulder válfajban mérték össze erejüket és ügyességüket.

A szabadkai Spartacus Hegy- és Sportmászóklub tagjai közül Bognár Nóra és Tóth Áron vett részt a versenyen, Bognár a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, Tóth pedig a dobogóról lemaradva a 4. helyen zárta a viadalt.

LABDARÚGÁS

Végig Szabadkán készül a Spartacus

A Spartacus labdarúgónői szombaton megkezdték a felkészülést a 2020/21-es bajnoki idényre, amelyben a csapat három fronton, a hazai bajnokságban és kupában, valamint a Bajnokok Ligájában próbál meg minél jobb eredményeket elérni. Az aktuális bajnok és kupagyőztes Kék Galambokat az augusztus 8-ára tervezett bajnoki rajtig hathetes felkészülési időszak várja, amely az elsőtől az utolsó napig Szabadkán telik, mivel a zlatibori edzőtábor a járvány miatt elmarad.

Az első edzés előtt a lányokon elvégezték a koronavírustesztet, egyetlen pozitív eredmény sem született, tehát senki sem fertőzött. Az elkövetkező egy hónapban néhány barátságos mérkőzés szerepel a tervek között.

A játékoskeret egyelőre annyiban változott, hogy a klub második csapatból néhány lányt átvezényeltek a felnőttcsapatba. Az együttes célja idén is a kettős korona megvédése és a Bajnokok Ligájában való minél jobb szereplés.

VITORLÁZÁS

Négy érem a házigazdának

A hétvégén a Palicsi-tavon tartották meg a hagyományos regattát, amelyen 10 szerbiai és magyarországi egyesület 91 versenyzője vett részt. A házigazda Palicsi Vitorlásklub tagjai négy érmet nyertek: Tihomir Zakić a finn, Boja Krisztina pedig a laser 4.7-es osztály küzdelmeit nyerte meg, míg Danilo Bešić (laser standard) és Nenad Dakić (optimist) a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az országos bajnokságot a Palicsi Vitorlásklub szervezte a Szerbiai Vitorlázószövetség és több szponzor támogatásával.

A hétvégén Palicson újra versenyt szerveznek, ezúttal a tartományi nyílt bajnokságot tartják meg a Palicsi-tavon.