2024. április 20., szombat
SPORTHÍREK

Nadal nem megy New Yorkba

Boldog születésnapot, Rafael Nadal! (Beta/AP)

Rafael Nadal (Fotó: Beta/AP)

TENISZ

Rafael Nadal bejelentette, hogy indulni óhajt a szeptember 13-ára kiírt madridi 1000-es tornán, amelyen tavaly az elődöntőben Sztefanosz Cicipasztól szenvedett vereséget, de ahol korábban csúcsot jelentő öt tornagyőzelmet aratott. Ez a bejelentés azt sugallja, hogy a spanyol nem szándékozza védeni a US Open serlegét, a madridi 1000-es torna ugyanis a New York-i döntő másnapján rajtol. A madridi torna Nadalnak megfelelő előkészületet is jelentene a szeptember 27-én kezdődő Roland Garrosra.

BELGRÁD. – A kelet-európai női torna 2. fordulójában: Danilović–Sretenović 6:2, 6:0, Piter–Kostić 6:2, 6:7, 4:1 – feladás, Joksović–Jorović k. n., Berberović–Radanović k. n., Kovinić–Anil 6:0, 6:3, Tomova–Đaković 6:2, 6:4, Gjorcseszka–Eraydin 6:0, 6:2, Sinikova–Vangelova 6:0, 6:0. 3. forduló: Berberović–Anil 6:3, 6:0, Husarić–Radanović k. n.

KITZBÜHEL. – A Thiem-torna 1. fordulójában: Rubljov–Struff 3:6, 6:4, 15:13, Thiem–Ruud 7:5, 7:6, Berrettini–Novak 7:6, 6:3, Bautista–Hacsanov 6:4, 6:3.

FORMULA–1

Alonso visszatér?

Egybehangzó sajtóhírek szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso 2021-ben visszatér a Formula–1-be a Renault pilótájaként. A BBC kedden azt írta, hogy a hivatalos bejelentésre még várni kell, de a spanyol sportoló már mindenben megállapodott a csapattal, és alá is írta a szerződését, amely révén – az idei év végén a McLarenhez távozó – Daniel Ricciardo helyét veszi át. A 38 éves Alonso karrierje legnagyobb sikereit a Renault-val érte el, 2005-ben és 2006-ban is világbajnokságot nyert az istállóval, amelynél 2002-től 2006-ig, majd 2008-ban és 2009-ben szerepelt. A spanyol versenyző legutóbbi F1-es futamát a 2018-as szezonzáró viadalon, az Abu-dzabi Nagydíjon teljesítette, azóta több kategóriában is kipróbálta magát, így például idén indult a Dakar-ralin, és a győztes csapat tagja volt a 2018-as és a 2019-es Le Mans-i 24 órás autóversenyen.

ÚSZÁS

Tokiótól függ Cseh sorsa

Cseh László, a BVSC olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszója a minap a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, már az év elején érezte, idén nem lesz olimpia, viszont bízik benne, hogy jövőre sikerül megrendezni a tokiói játékokat. Ha ez mégsem sikerülne, akkor befejezi az úszást. „Ha eltörlik a tokiói játékokat, jelentsék be minél korábban, mert onnantól elvész minden motivációm, akkor eljön a búcsú ideje. Már lerendeztem magamban, ha nincs olimpia, folytatás sincs. Akkor eljött pályafutásom vége” – mondta Cseh, hozzátéve, rajta kívül álló okok miatt történt így, ezt hozta az élet, így valamivel könnyebb elfogadnia a kialakult helyzetet.

HÓDESZKA

Vízbe fulladt a világbajnok

Vízbe fulladt Alex Pullin, az ausztrálok kétszeres világbajnok hódeszkása. A tragédia szerdán történt a Gold Coast egyik strandjának közelében. A sportoló egyedül indult szigonyos halászatra és sziklaugrásra, a holttestét pedig egy mesterséges zátonyon találták meg. A kiérkező orvosi csapat megpróbálta újraéleszteni, de nem járt sikerrel. A 32 éves Pullin vitte az ország zászlóját a 2014-es szocsi téli olimpia megnyitóján. Világbajnoki címeit 2011-ben és 2013-ban szerezte, és ott volt a 2010-es vancouveri, majd a 2018-as pjongcsangi ötkarikás játékokon is.

GOLF

Jövőre halasztották a Ryder-kupát

Őszről a jövő évre halasztják a golfozók legrangosabb csapatversenyét, az amerikai és az európai válogatott hagyományos összecsapását, a Ryder-kupát. A szeptember 25. és 27. közöttre tervezett viadalt egy évvel később tartják meg, változatlan helyszínen, a Wisconsin állambeli Whistling Straitsben. A Ryder-kupával kapcsolatos döntés következményeként a 2021-re tervezett Elnökök Kupája is csúszik egy évvel. A Presidents Cupon az amerikaiak az Európán kívüli világ válogatottjával mérkőznek.

Ide tartozó hír, hogy a férfiakéval ellentétben a női golfozók idei British Open viadalát megrendezik, méghozzá augusztus 20. és 23. között a skóciai Troonban. A versenyre zárt kapuk mögött, szigorú biztonsági intézkedések mellett kerül sor. A British Open a golfozók csúcsversenyei, azaz major viadalai közé tartozik, s azok közül ez lesz az első idén, mivel az augusztus elejére tervezett, franciaországi Evian Championshipet törölték.