2024. április 26., péntek

„Szerelem volt első ugrásra!”

Interjú Lőrik Andrea topolyai fodrásznővel és kangoo-oktatóval

Lőrik Andreát sokan ismerik Topolyán. Számtalan csodálatos frizura került már ki kezei alól, a vendégei elégedettek, és nagyon szeretik, ahogyan dolgozik. A fiatal fodrásznő a sport területén is kiemelkedő teljesítményt nyújt, kangoo-oktatóként tart edzéseket Vajdaság településein. Andreával a munkájáról, a sportról és a jövőbeli tervekről beszélgettünk.

Mióta dolgozol fodrászként?

– A fodrászkodással 17 éves korom óta foglalkozom. Magántanulóként beiratkoztam egy fodrásziskolába, mivel közgazdasági szakra jártam. Az iskola befejezése után, egy nagyon jó fodrász mellett helyezkedhettem el, akitől nagyon sokat tanultam a szakmáról. Most már 11 éve dolgozom a saját fodrászszalonomban, és nagyon szeretem a munkám!

Milyen visszajelzéseket kapsz a vendégeidtől?

– A vendégeim szeretik, ahogyan dolgozom. A szalonban mindig jó hangulat van és a visszajelzések is pozitívak. Szeretek továbbképzésekre járni, ahol nagyon sok újdonságot lehet tanulni a frizurák készítéséről. Idén is még divat a balayage hajfestés természetes színekkel. Formákban a pázs és a hosszú bob frizurák is nagyon menők, persze a szép hosszú haj is! Nagyon szeretek kontyokat készíteni.

Hol találkoztál először a kangooval?

– A kangooval 5 évvel ezelőtt találkoztam először, amikor Zentagunarason lehetőségem volt kipróbálni egy nyitott kangoo-edzésen. Szerelem volt első ugrásra! Ez az én sportom, dinamikus, energikus, nagyon aktív és nagyon jó zenékre mennek az edzések. A kangoo jumps cipők úgy vannak kialakítva, hogy 80%-ig visszafogják a becsapódást a talajba, így nem károsítja az ízületeket, a gerincet és a hátat se, nincs tőle izomláz! Négy különböző program létezik, én ezek közül a Power Programot edzem, ami nagyon aktív és nagyon sok kalóriát lehet elégetni egy edzés alatt.

Mikor szerezted meg a kangoo-oktatói szakképesítésed?

– Három éve megszereztem a Kangoo Jumps Instructori licence-et, tavaly pedig Kangoo Jumps Presenter lettem, ami azt jelenti, hogy én képviselem Szerbiát a különféle Kangoo Jumps rendezvényeken. Edzéseket Topolyán, Zentán és Szikicsen tartok.

Mennyire népszerű itthon ez a sport?

– Nálunk ez a sport még aránylag újnak számít, de minden energiánkkal azon vagyunk, hogy minél népszerűbb legyen, és minél többen űzzék ezt a sportot.

Hogyan tudod összehangolni a fodrászkodást az edzésekkel?

A fodrászkodást és az edzéseket könnyen össze tudom hangolni, mivel az edzések mindig este vannak. Mindenben a legfontosabb a jó szervezés! Amióta újra kinyílhattak a szalonok, azóta ugyanolyan tempóban dolgozok, mint előtte, az edzéseket pedig meg tudom szervezni akár a szabadban is.

Jövőbeli tervek?

– Folytatom ezt a két szenvedélyemet, és azon leszek, hogy folyamatosan fejlesszem magam mindkét téren.