2024. április 25., csütörtök

Szigorított a temerini válságtörzs

A községi válságtörzs hétfői ülésén további szigorításokat és óvintézkedéseket hozott a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében.

A 11 pontos szigorítás értelmében kötelezően arcmaszkot kell viselni minden zárt helyiségben és be kell tartani az egymástól való minimum 1,5 méteres távolságot. Az arcmaszk viselése kötelező a parkokban, játszótereken és a rekreációs helyeken, kivéve, ha a csoport csak családtagokból áll.

Megtiltották az 5 főnél több személynek egy helyiségben történő tartózkodását, amennyiben nem lehetséges a személyek közötti távolságtartás, a megfelelő személyi óvintézkedés betartásával. Elrendelték valamennyi, vendéglátóipari tevékenységgel foglalkozó gazdasági szubjektum számára azt, hogy tevékenységüket megfelelő védőintézkedések betartásával a kerthelyiségek használatára irányítsák.

Elrendelték továbbá a fürdőközpontot üzemeltető közművállalatnak, hogy úgy szervezze meg a munkát, hogy biztosíthassák a fürdőbe látogatók egészségének megóvását, és hogy korlátozzák a belépések számát. Ugyancsak a közművállalat feladatául tűzték ki a közfelületek fokozott mosását és fertőtlenítését. Kötelezővé tették a testhőmérséklet mérését a közintézményekbe való belépéskor, valamint a kézfertőtlenítő szerek és a lábbeli fertőtlenítésére szolgáló eszközök kihelyezését.

Az intézkedések betartásáról az érintett szubjektumok kötelesek gondoskodni, a felügyeletet pedig a községi közigazgatás illetékes felügyeleti szolgálatai végzik.