2024. április 18., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Maradnak a brémai muzsikusok

Közel állt a csodához a Heidenheim együttese a Bundesliga-osztályozó visszavágóján, de a csapatnak végül nem sikerült a feljutás. Az 50 ezres lélekszámú kisváros futballklubja a végsőkig harcolt a Werder ellen, ám a 2:2-es eredmény a brémai gigásznak kedvezett. A találkozó őrült hajrát hozott. A Werder a 3. percben egy öngóllal szerezte meg a vezetést, a Heidenheim a 85. minutumban egyenlített. A bírói ráadásban a vendégeknél Augustinsson volt eredményes, ám a hazaiak másodszor is egalizáltak Kleindienst tizenegyesével. A mérkőzés 99 percen át tartott, s bár a Heidenheim magasan felívelt labdákkal próbálkozott az utolsó pillanatokban, a győztes gól nem jött össze. A Werder idegenben lőtt több góllal a német élvonal tagja maradt.

Angliában a Tottenham minimális arányban felülmúlta az Evertont, de Mourinhóék így is távol állnak az El-t érő helyektől. Spanyolországban a Sevilla legyőzte a veszélyzónában levő Eibart, s biztosította negyedik helyét a tabellán.

Angol bajnokság, a 33. forduló: Tottenham–Everton 1:0. Az élcsoport: Liverpool 89, Manchester City 66, Leicester 58 pont stb. Német bajnokság, osztályozó, visszavágó: Heidenheim–Werder 2:2 (a Werder 2:2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal bennmaradt a Bundesligában). Spanyol bajnokság, a 34. forduló: Levante–Sociedad 1:1, Sevilla–Eibar 1:0. Az élcsoport: Real Madrid 77, Barcelona 73, Atlético 62 pont stb.