2024. április 24., szerda
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Tizennyolc új fertőzött

Újvidék a rendkívüli helyzet kihirdetése előtt

A Vajdasági Klinikai Központban (VKK) szerdán 177 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, 18-cal többet, mint kedden. Mivel naponta haza is bocsátanak betegeket, feltehető, hogy több mint 18 új pácienst vettek fel a keddi nap folyamán a VKK-ba – állapítja meg a 021.rs –, hozzáfűzve, hogy erre vonatkozó adatot most sem tette közzé a kórház, noha nemrég még rendszeresen feltünették ezt az adatot is. Megnőtt a lélegeztetőberendezésre szoruló betegek száma is, a tegnapi 9 helyett ma 11 ilyen páciensről tudunk. A honlap nem hivatalos információi szerint az utóbbi 24 órában senki sem halt bele a fertőzés szövődményeibe. 

Emlékeztetőül mondjuk el – írja a 021.rs –, hogy a Vajdasági Közegészségügyi Intézet legutóbbi közleménye szerint az utóbbi 24 óra alatt 55 új COVID-19-fertőzést igazoltak Újvidéken, ami a járvány kitörése óta az egy nap alatt regisztrált legnagyobb szám. Az intézet adatai szerint a tartomány területén összesen 110 új fertőzést jegyeztek, ezek fele újvidéki.   

Miloš Vučević polgármester jelezte, hogy a helyzetre való tekintettel nem kizárt a rendkívüli helyzet bevezetése Újvidéken. A városban 430 aktív fertőzöttről lehet tudni, ezek 90 százaléka könnyebb, vagy aszimptomatikus eset, a többiek kórházi kezelésre szorulnak.

A házi karanténban levők száma stagnál, így az utóbbi 24 órában Újvidéken hárommal csökkent a számuk, vagyis 408-an tartózkodnak elkülönítésben. Ugyanakkor országos szinten 140-nel többen, 5145-en kényszerülnek két hetes otthoni elszigetelt életmódra.