2024. április 24., szerda

Új szabályok a nyitott medencékben

A Vojvodina Sport- és Üzletközpontból közleményben értesítik a fürdőzőket, hogy a nyitott medencék szombat óta új munkaidő szerint, és megváltozott belépési díjjal fogadják a látogatókat, ugyanakkor néhány korlátozást is bevezettek.

A SPENS épületének udvarán lévő nyitott medencén munkanapokon 6.30 és 7.30 között üzletemberek számára szerveznek úszást, azaz olyanoknak, akik reggel, munka előtt szeretnek úszni. Ezt követően több váltásban tart nyitva a medence, mindegyik időszakban egyszerre legfeljebb 275 személy tartózkodhat a területén. Az első váltás 10-től 13 óráig tart, a második 13.30-tól 16.30-ig, az utolsó pedig 17-től 20 óráig. Hétvégén 7-től 10 óráig, majd 10.30-tól 13.30-ig, 14-től 17 óráig és végül 17.30-tól 20.30-ig tart az utolsó váltás. A Vásártéri medencekomplexumban ugyanez a nyitvatartási rend van érvényben, azzal, hogy ott ötszázan tartózkodhatnak egyszerre az elkerített területen. Mindkét helyen a váltásonkénti belépőjegy ára felnőttek számára 150 dinár, míg kisgyerekeknek (12 éves korig) 100 dinár. A szervezett látogatásokat és a különféle, idényjellegű belépőjegyeket megszüntették, érvénytelenítették.

A medencék környékén a Vajdasági Közegészségügyi Intézet javaslatainak betartására kötelezik a látogatókat. Ezek értelmében látható helyekre kell kihelyezni a szabályokat feltüntető, vagyis a kézmosásra és a kétméteres személyes távolságtartásra figyelmeztető, felszólító táblákat. A belépésnél testhőmérsékletet is mérnek, valamint gondoskodnak a fertőtlenítésről is.