2024. április 18., csütörtök

Felújítják a Bajnat gerontológiai klubot

Zagorka Panić, Szabadka Város menedzsere és Stevica Deđanski, a bányászati és energetikai minisztérium államtitkára részéről kedden került sor a szabadkai Gerontológiai Központ Bajnat klubhelyiségének felújítására vonatkozó szerződés ünnepélyes átadására. A projektum teljes értéke 5 394 070 dinár, melynek 70 százalékát a minisztérium, a fennmaradó 30 százalékot pedig az önkormányzat finanszírozza.

Nenad Ivanišević, a Szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója megköszönte a hatékony ügyintézést.

Nenad Ivanišević, Zagorka Panić, Stevica Deđanski (Fotó: Gergely Árpád)

Nenad Ivanišević, Zagorka Panić, Stevica Deđanski (Fotó: Gergely Árpád)

– Ez a bányászati és energetikai minisztérium második projektuma, amelyen a Gerontológiai Központ részt vesz. A Bajnat klub a hagyományosabb és régebbi városi gerontológiai klubok egyike, melynek mintegy 1500 tagja van. Minden szolgáltatása elérhető a tagok számára, külleme megfelelőnek tűnik, viszont energiahatékonyság tekintetében már megérett a felújításra. Az augusztus végén lebonyolításra kerülő közbeszerzési pályázat után kezdődnek majd meg a felújítási munkálatok, melyek várhatóan ősz végéig be is fejeződnek – nyilatkozta a sajtótájékoztatón a Gerontológiai Központ igazgatója.

– Az önkormányzat számára nagyon fontos a tartományi és a köztársasági kormánnyal való együttműködés, mert e nélkül nem tudtuk volna megvalósítani az elmúlt négy év befektetéseit. Több mint 200 projektumot valósítottunk meg közösen. Örülök, hogy a bányászati és energetikai minisztérium felismerte, hogy országszerte sok olyan épület van, melyet energiahatékonysági tekintetben fel kell újítani – mondta Zagorka Panić.

Stevica Deđanski elmondta, hogy rövid időn belül harmadszor jár Szabadkán, ami azt mutatja, hogy az önkormányzat figyelemmel kíséri a köztársasági kormány munkáját.

– Kezdetben kevés olyan önkormányzat volt, amelyek felismerték az energiahatékony épületek fontosságát, mára viszont nagyon sok erre vonatkozó pályázat fut be hozzánk. Mára a legjobban megírt pályázatokat fogadjuk csak el – jelentette ki az államtitkár.