2024. április 24., szerda

Hét beteg a fertőzőosztályon

Folyamatos a tesztelés a Szabadkai Közkórházban

A Szabadkai Közkórház napi rendszerességgel jelentést tesz közzé, amelyben az intézménynek a koronavírusos megbetegedéssel kapcsolatos tevékenységét ismertetik. A hétfői jelentés szerint az azt megelőző huszonnégy órában az intézmény légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében 15 olyan személyt teszteltek, akik lázzal, illetve légzési problémákkal küzdöttek. Közülük hármat kórházi kezelésre az intézményben tartottak. A kórház Fertőző Betegségek Osztályán hétfőn hat pácienst ápoltak. A kórházban 24 óra leforgása alatt három személy PCR tesztje lett pozitív, és őket a Vajdasági Klinikai Központba szállították.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A keddi jelentés szerint az előző jelentés óta eltelt 24 órában 18 személyt vizsgáltak meg, és közülük kettő részesül kórházi kezelésben. A Fertőző Betegségek Osztályán kedd délig hét pácienst ápoltak, és nem volt szükség újabb betegeknek a Vajdasági Klinikai Központba való szállítására. 24 óra leforgása alatt négy PCR tesztet végeztek el. Egy minta negatív volt, míg a többi eredményét jelenleg is várják. A keddi napon hét újabb mintát továbbítottak tesztelésre.

Azoknak a szabadkaiaknak, akik a koronavírussal való fertőzöttség tüneteit tapasztalják magukon, a Szabadkai Egészségházak Covid-19 rendelőjében kell jelentkezniük. A Harambašić utca kettes szám alatt lévő rendelő mindennap 7 és 17 óra között várja a pácienseket. A légzési nehézségekkel, torokfájással, köhögéssel és lázzal küzdőknek nincs szükségük előzetes bejelentkezésre, viszont a torlódások elkerülése érdekében a 065/918-55-78-as telefonszámon jelezniük kell érkezésüket. A rendelőben teljes körű kivizsgálással szolgálnak a pácienseknek. A vizsgálatok eredményei függvényében döntenek a további kezelés, vagy az izoláció szükségességéről.

Az Egészségházak illetékesei arra kérik a szabadkaiakat, hogy amennyiben enyhe légzési nehézségekkel küzdenek, telefonon jelentkezzenek háziorvosuknál, és maradjanak otthoni elszigeteltségben.