2024. április 20., szombat

Az idén is lesz kecskehúsfőző verseny

Halasztódott, de nem marad el Kishegyes Község Kecsketenyésztői Egyesületének legnagyobb rendezvénye

 A Kishegyes Község Kecsketenyésztőinek Egyesülete a kialakult helyzet miatt kénytelen volt elhalasztani a 16. kecske- és birkahúsfőző versenyét. Az egyesületnek ez a legnagyobb volumenű rendezvénye, amelyet a járvány miatt voltak kénytelenek későbbi időpontra halasztani – mondta el lapunknak Talpai András, az egyesület elnöke.

– Júniusban kellett volna megtartanunk a hagyományos főzőversenyünket, de a helyzet miatt az Anna-napok rendezvénysorozat keretében fogjuk megszervezni, július végén. Idáig az Anna-napokon csak paprikásfőzést és barátkozást tartottunk, de most verseny jellege lesz, a benevező csapatok megküzdenek egymással. A jelentkezés már folyamatban van, és már a program összeállításán is dolgozunk. Igyekszünk minél gazdagabb programot összeállítani, hogy ünnepibb legyen a hangulat. Ez alkalommal is lesz egész napos élőzene, emellett ebbemutató, amit a kishegyesi ebtenyésztők tartanak, és lesz lovaglási lehetőség is. Nem marad el a céllövőverseny sem, amit a topolyai céllövőklub szervez, valamint lesz elsősegély-bemutató is, amit a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezetének csapata tart – mondta el az elnök, majd arról is szólt, hogy az idén is kétfajta húsból, kecske- és birkahúsból lehet főzni, a benevezési díj változatlan, csapatonként 1200 dinár. Ennek az összegnek a fejében húst és tűzifát kapnak a résztvevők, jelentkezni a július 15-éig lehet a 0644740117-es telefonszámon. A főzőverseny kísérőrendezvénye kirakodóvásár lesz. Ennek kapcsán Talpai elmondta, hogy az idén az árusoknak nem kell külön jelentkezniük és helypénzt fizetniük. Mindenki részt vehet a rendezvényen, és árulhatja a portékáját.

Az elnök arról is szólt, hogy a főzőversenyen rendszeresen részt vesznek anyaországi és más külföldi csapatok is. A mostani helyzet tükrében azonban nem tudni, hogy eleget tudnak-e tenni a meghívásnak, de a szervezők mindenképpen számítanak rájuk.

A 16. kecske- és birkahúsfőző verseny fő támogatói az idén Kishegyes község önkormányzata, a tartományi mezőgazdasági titkárság és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége. Partnerként részt vesz a szervezésben a kishegyesi helyi közösség, a Bácsfeketehegyi Gazdakör és a Stop Autószerviz, valamint helyi vállalkozók.