2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Veszélyben a milánói dobogó

Két piros lapot hozó meccsen, előnyből bukta el a vasárnap esti találkozóját az Inter a Bologna ellen. A Nerazzurri Lukaku vezető gólja után ráadásul még egy büntetőt is kapott, de Martinez kihagyta a tizenegyest. A vendégek a hajrában Juwara és Barrow találataival megfordították az állást, és elintézték, hogy a milánói klub idén biztosan ne legyen bajnok. Antonio Conte legénysége már 11 pontos hátrányból követi az Öreg Hölgyet. Ezzel szemben a bergamói Atalanta száguld: Gasperini fiai most nem tartottak gólparádét, de ismét nyertek, így a bronzérmes pozíció már csak egy, az ezüst pedig öt pontra van Murieléktől.

Martinez büntetőt hibázott (Fotó: Beta/AP)

Martinez büntetőt hibázott (Fotó: Beta/AP)

A Premier League is tartogatott meglepetéseket. A Manchester City az előző körben 4:0-val padlóra küldte a bajnok Liverpoolt, de a Southamptonnal már nem bírt el Guardiola legénysége. A Vörösök 2:0-s diadalt arattak az Aston Villa vendéglátójaként. Klopp csapata ismét 23 pontnyi távolságból integet a második helyezettnek. A kérdés már csak az: meg tudják-e tartani ezt a történelmi előnyt a PL végéig?

Spanyolországban a Barcelona a Real Madrid vasárnap délutáni győzelme után hétpontos hátrányból vágott neki a Sárga Tengeralattjáró elleni rangadónak. A gránátvörös-kékek a megszokott 4–3–3 helyett inkább egy 4–2–3–1-es felállásban hittek, joggal. A címvédő 4:1-re legyőzte a Villarrealt, így 4 ponttal van lemaradva a királyi gárdától. A kiesőzónában a sereghajtó Espanyol közvetlen riválisától, a Leganéstől szenvedett 1:0-s vereséget. A kisebbik barcelonai együttesnek már csak matematikai esélye van a bennmaradásra.

Angol bajnokság, a 32. forduló: Newcastle–Sheffield 2:2, Liverpool–Aston Villa 2:0, Southampton–Manchester City 1:0. Az élcsoport: Liverpool 89, Manchester City 66, Leicester 58 pont stb. Spanyol bajnokság, a 33. forduló: Espanyol–Leganés 0:1, Osasuna–Getafe 0:0, Villarreal–Barcelona 1:4. Az élcsoport: Real Madrid 77, Barcelona 73, Atlético 62 pont stb. Olasz bajnokság, a 30. forduló: Inter–Bologna 1:2, Brescia–Verona 2:0, Cagliari–Atalanta 0:1, Parma–Fiorentina 1:2, Sampdoria–SPAL 3:0, Udinese–Genoa 2:2, Napoli–Roma 2:1. Az élcsoport: Juventus 75, Lazio 68, Inter 64 pont stb.