2024. április 20., szombat
SPORTHÍREK

Rangos elődöntő Nizzában

Goffin nem sírt, de vidám sem volt (Fotó: Beta/AP)

David Goffin (Fotó: Beta/AP)

TENISZ

A Mouratoglu akadémia pályáin kialakult az UTS-torna elődöntőjének mezőnye. A következő hétvégén Sztefanosz Cicipasz, Richard Gasquet, Matteo Berrettini és David Goffin játszanak a bemutató jellegű torna trófeájáért.

A héten Belgrádban új női tornát tartanak a kelet-európai bajnokság keretében. A múlt hetivel megegyező mezőny egy jó névvel erősebb, hisz Jorović, Radanović, Kovinić és Tomova mellett fellép Olga Danilović is.

Kitzbühelben Dominic Thiem szervez tornát, ahol mától fellépnek még Berrettini, Bautista, Rubljov, Hacsanov és Struff is.

NIZZA. – Az UTS-torna 8. fordulójában: Berrettini–Popyrin 4:0, Cicipasz–Moutet 3:2, Goffin–Paire 3:1, Benchetrit–Brown 3:1, Gasquet–F. López 3:2.

ATLANTA. – Az All-America tornán: Fritz–Sandgren 4:6, 6:3, 10:7, Johnson–Paul 7:6, 6:4.

KÉZILABDA

Megvan a lebonyolítási rendszer

Az Arkus-liga igazgatóbizottsága a napokban meghatározta és elfogadta a hazai férfi Szuperliga lebonyolítási rendszerét, a módosításra a bajnokság 14-ről 16 csapatra történő bővítése miatt volt szükség. A testület döntésének értelmében a 2020/2021-es idényben a csapatokat két nyolcas csoportra osztják, a legjobb négy-négy együttes kerül a rájátszásba, míg a maradék nyolc a bennmaradásért küzd, aminek a végén a két leggyengébb búcsúzik a sorozattól. A bizottság viszont az ezt követő két szezonra más szabályokat irányzott elő: 2021/2022-ben a felosztás és a rendszer változatlan marad, ugyanakkor nem két, hanem négy csapat esik ki az idény végén, míg 2022/2023-ban ismét 14 csapat szerepel majd a legmagasabb rangfokozatban, amelyek egy csoportot alkotnak majd, s a csoportkört követően a legjobb négy kerül a rájátszásba. A Szuperliga pontos menetrendjét a közeljövőben határozzák meg az illetékesek.

KERÉKPÁROZÁS

„Froome sosem haragudott rám”

Jó viszonyt ápol a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-mal Egan Bernal, az Ineos fiatal kolumbiaija, a francia körverseny címvédője. Bernal a hazai El Tiempo magazinnak nyilatkozva beszélt a csapaton belüli, sokak szerint feszültségekkel teli kapitánykérdésről, ám a 23 éves versenyző elárulta, ez a tény nem befolyásolta barátságukat. Bernal korábban úgy nyilatkozott, nem fogja eldobni a Tour-győzelem lehetőségét Froome vagy a 2018-as győztes Geraint Thomas érdekében, a kolumbiai szerint pedig ez nem ütötte ki a biztosítékot Froome-nál. „Nem haragudott rám, amikor ezt mondtam. Barátok vagyunk, közösen akarunk előrelépni, az a fontos, hogy az Ineos csapat nyerjen. Chrisszel és Gerainttal nagyon őszinték vagyunk egymás között. Ha a versenyen meglátjuk, ki van a legjobb formában, annak fogunk segíteni. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian megtennénk ezt a másikért” – fogalmazott Bernal.

NBA

„Nem lesz folytatás”

A folyamatos tervezgetés ellenére nem fogják befejezni az NBA megszakadt idényét Charles Barkley egykori kiváló játékos szerint. Az ESPN sportcsatorna állandó szakértőjeként dolgozó, 57 éves szaktekintély egy internetes beszélgetős műsorban fejtette ki borúlátó gondolatait. „A személyes véleményem szerint nem fogják befejezni a ligát, bármennyire is fájdalmas döntés lesz. Rengetegen maradnak munka nélkül, egyik probléma húzza majd maga után a másikat. A jelenlegi floridai járványhelyzet az országban és a világon a legrosszabbak közé tartozik, miközben 22 csapatnak kéne ott lennie. Egyszerűen nem látom, hogyan tudják majd megrendezni a zárótornát” – vélekedett a 11-szeres All Star-válogatott, akinek az átlagosnál jóval nagyobb rálátása lehet a színfalak mögötti eseményekre.

Kapcsolódó kellemetlen hír, hogy a Denver, a Los Angeles Clippers és a Miami után a Milwaukee is idő előtt bezárta edzőközpontját, miután megérkeztek az eredmények a legutóbbi koronavírustesztekről. Az AP hírügynökség értesülése nem nevezi meg, a csapatból ki vagy kik kapták el a fertőzést, de nyilvánvaló, hogy egy vagy több ember megbetegedése áll a döntés hátterében.