2024. március 29., péntek
KREATÍV PERCEK

Nappali – háló új köntösben

Segít a lakberendező

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

Egy nappali és egy hálószoba falának a megtervezésére kaptam megbízatást. A két helyiség egymásba nyílik, ezért a stílusnak egyeznie kellett, ám a hálót egy kicsit visszafogottabbra terveztük.

A hálószobában található franciaágy mögötti falat szerettük volna érdekesebbé tenni. Ezért gipszkarton álfalat terveztem, amelyet kazettás polcrendszerrel bővítettünk. A kazetták spotlámpákkal lettek kiegészítve, melyek javítják a szoba hangulatát, és a polcokon lévő dekorációs elemeket is megvilágítják. Ezek a dekorációs elemek, amelyek a polcokra kerülnek, igazából művészi alkotások, melyeket a férj készít, kovácsol fémből, majd fest fekete és bronzszínre. Készít fali dekorációt is, különféle hangulatúakat. Az álfal közepére tapétával és tapéta nélküli részt próbáltunk, de végül a tapéta nélküli lett a tetszetősebb, melyet egy festménnyel tettünk izgalmassá.

A nappali fala szintúgy gipszkarton álfallal, illetve inkább oszlopokkal és gerendákkal lett kombinálva. Az oszlopos részeket kődekorációval burkoltuk, amelyek a fal két részén foglalnak helyet, mintegy keretként a többi elemnek. Az egyik részben a médiaeszközöket helyeztük el, a televíziót, a hangfalat és az internethez szükséges elemeket. A fal másik részén pedig az elektromos kandalló lett beépítve. A falra erősített gerendákba spotlámpákat építettünk, kontrasztot hozva létre az elektromos kandalló fényével.

A két szoba hangulata és színvilága remekül illik egymáshoz, és kiegészíti egymást.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.