2024. április 16., kedd

Két jelölt a Szerbiai RTV vezérigazgatói székébe

A jelenlegi igazgató, Dragan Bujošević pályázati kérelmét elutasították, mert nem írta alá

A Szerbiai RTV igazgatói bizottsága mai összejövetelén összegezte a vállalat vezérigazgatói posztjára benyújtott pályázati kérelmeket, miszerint öt kérelem érkezett időben a nyilvános pályázatban közzétett címre, ám az öt közül különféle okoknál fogva három mégsem tesz eleget a feltételeknek. Az elutasított kérelmek között van Dragan Bujoševićnak, a jelenlegi vezérigazgatónak a kérelme is. A bizottság szerint a feltételeknek csupán Vasko Vasović és Marko Milutinović jelöltek tesznek eleget.

A pályázati feltételeknek ugyanakkor nem tesznek eleget Svetislav Nedeljković (a vezetői munkakörben eltöltött 10 év tekintetében), valamint Vladimir Palikuća (ugyancsak a vezetői munkakörben eltöltött 10 év tekintetében), és Dragan Bujošević jelenlegi vezérigazgató sem, akit amiatt utasítottak el, mert nem írta alá a jelentkezési kérelmét – adta hírül a SZRTV igazgatói bizottsága.

A médiaház szabályzata értelmében az igazgatói bizottságnak a pályázati kérelmek felnyitása után 45 napon belül határoznia kell az új vezérigazgató személyéről, előtte azonban meg kell ismernie azokat a jelölteket, akik eleget tesznek a pályázatban feltüntetett feltételeknek.