2024. április 20., szombat
FIAT AUTÓGYÁR

Folytatódik a termelés

Visszatérhettek a munkahelyükre a kragujevaci Fiat Chrysler autógyár dolgozói. Az üzem munkásai március óta voltak kényszerszabadságon, a napokban pedig folytathatják az 500 L típusú Fiat gépkocsi elemeinek gyártását. A médiát Zoran Stanić, a Függetlenség Egyesült Ágazati Szakszervezet képviselője értesítette a kedvező hírekről.

– A termelés hétfőn kezdődött meg, de a sorszalag újraindítása miatt váltásonként csak 4 órát dolgoztak a munkások. Tegnap óta azonban teljes gőzerővel működik az üzem, tehát az első váltás reggel 6 órától délután 2 óráig dolgozik, a második váltás munkába állásáig, amely este 10 órakor fejezi be a műszakot – mondta Stanić.

A hagyományok szerint az üzem az idén augusztusba is leállt volna a kollektív szabadságok idejére, de a gyár dolgozóinak egyelőre nincs hivatalos információjuk azzal kapcsolatban, hogy ez megvalósul-e ebben az évben.

Az üzem területére lépéskor ellenőrzik a munkások testhőmérsékletét, ezenkívül mindenki számára kötelező a maszk, kesztyű, valamint a kétméteres biztonsági távolság betartása. A szakszervezet képviselője azt is elmondta, hogy a terület fertőtlenítése rendszeres, a gyár dolgozói 65 százalékos fizetést kaptak a kényszermegállás ideje alatt.