2024. március 29., péntek

Vásári forgatag, koncertek, főzőverseny Ada napján

A hétvégén többnapos rendezvénysorozattal ünnepelték a község napját

A mögöttünk levő három napban sport, művelődési, szórakoztató és kulináris rendezvényeket tartott Ada helyi önkormányzata a község napja, azaz július 2-a alkalmából. Több helyszínen kirakodóvásár, képzőművészeti kiállítás, sportrendezvények, zenés-táncos művelődési műsor, könnyűzenei koncertek és főzőverseny várta a helybeli és vidéki látogatókat.

Az ünnepi rendezvénysorozat július 2-án csütörtökön kezdődött az adai községházán a képviselő-testület díszülésével, amelyen átadták a községi díjakat az idei kitüntetetteknek. A rendezvénysorozat pénteken délután sportrendezvényekkel folytatódott. Az adai asztalitenisz-klubban házibajnokságot tartottak, a sportcsarnokban pedig a Potisje-Pletex Férfi Kézilabdaklub jelenlegi játékosaiból, a veteránokból és a külföldön légióskodó adai kézilabdázókból alakított csapatok játszottak egy revümérkőzést. A Szarvas Gábor Könyvtár kiállítótermében ugyanakkor képzőművészeti kiállítás nyílt Július a Tiszán címmel, amelyen Jakovljević Rózsa, Kocsis Valéria, Apró Fruzsina, Barna Kolozsi Valéria, Bajúsz Marija, Hodik Nikolett és Kaszás Anikó festményeit állították ki. A kiállítást Barna Kolozsi Valéria könyvtárigazgató nyitotta meg, aki elmondta, hogy a képzőművészeti alkotások a múlt nyáron készültek az adai festőtáborban, amely Adankó Nándor helyi vállalkozó támogatásával valósult meg.

Szombaton vásári forgataggal folytatódott az Ada-napi rendezvénysorozat a település sétányán, itt nyílt meg a kirakodóvásár is, melyen különféle árusok kínálták portékáikat, illetve alkalmi vidámpark várta a gyerekeket. A látogatók a délután folyamán a kirakodóvásár mellett a szabadtéri színpadon megtekinthették az adai és moholi művelődési egyesületek és táncklubok többórás zenés-táncos műsorát is, melyen felléptek a Jancsi Bohóc Bábszínház Egyesület bábosai, a Csobolyó ME, az Aranykapu ME, a Vadvirág HK, a Novak Radonić ME néptáncosai, zenészei és énekesei, valamint az adai nyugdíjas-egyesület Őszirózsa asszonykórusa, a Vénusz Plusz, a Midnight és a The E Squad Táncklubok táncosai. Este ugyanitt Betty Love, a Balašević Tribute Band és a Baraparty zenekar adott koncertet.

Vasárnap az Ada-napi rendezvénysorozat zárónapján a kulináris élvezeteké és versengésé volt a főszerep, hiszen marhapörköltfőző-versenyt tartottak a Tisza-parti strandon. A helyszínen zenekar szórakoztatta a vendégeket, valamint alkalmi kirakodóvásár is várta az érdeklődőket. A főzőversenyen mintegy ötven helyi és vidéki főzőcsapat vett részt. Emellett a községnapi rendezvénysorozat keretében vasárnap házibajnokságot tartottak a helyi teniszezők a rekreációs központban.