2024. április 20., szombat

Šarčević: Nem zárják be az egyetemista otthonokat

Mladen Šarčević oktatásügyi miniszter találkozott a belgrádi egyetemista otthonok képviselőivel, miután újságíróknak elmondta, hogy értesítik a szerb kormányt, hogy az otthonokban ellenőrzés alatt tartják a koronavírus-helyzetet, és eredményesen zajlik a vizsgaidőszak is – írja a Beta.

A miniszter ugyanakkor megerősítette, hogy a járványhelyzet miatt nem zárják be az otthonokat, mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikeresen záruljon a tanév. Ezenkívül javasolják az augusztusi vizsgaidőszak megtartását, amire minden jel szerint sor kerül.

Đorđe Nikolić, a belgrádi Április 4-e Egyetemista Otthon képviselője a miniszterrel való talákozó után hozzáfűzte, hogy július 28-áig dolgozni fognak a menzák, és még bizonytalan a szállásköltségek részleges támogatása augusztusra a költségvetésből, amit az egyetemi hallgatók kértek.

Megerősítették azt a hírt is, hogy a koronavírus-fertőzött, vagy házi karanténban levő egyetemi hallgatók részére pótvizsgaidőszakot szerveznek.

A hallgatók bejelentették, hogy ma nem szerveznek tiltakozó megmozdulást, várnak két napig, amíg nem kapnak választ a minisztériumból az augusztusi szállásköltségek támogatása és a menza díjszabás kérdésében.