2024. március 29., péntek

Mától szigorított óvintézkedések Temerinben

A korábban engedélyezett vasárnapi események még megtarthatók

Július 5-étől, vasárnaptól Temerin község válságtörzse szigorított óvintézkedéseket vezet be a koronavírus-fertőzés országszerte tapasztalható növekedése miatt. Az intézkedéseket négy pontban foglalták össze, valamennyi összhangban van az egészségügyi minisztérium és a Vajdasági Közegészségügyi Intézet ajánlásaival.

Eszerint : tilos az 50 főnél tömegesebb gyülekezet zárt térben, külterületen pedig legfeljebb 500 ember tartózkodhat egyidejűleg. A vendéglátóipari létesítmények lehetővé kell tegyék az előírt szociális távolságtartást az asztalok és székek között, és legkésőbb 23 órakor be kell zárniuk. Kötelező a szájmaszk viselése a kereskedelmi és vendéglátóipari létesítményekben, a piacon, a játékbarlangokban, a fogadóirodákban. Ezeken kívül a vállalatigazgatókat kötelezik, ahol csak lehet, tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést az alapbetegséggel/krónikus betegséggel élők számára.

Az intézkedés kiegészíteseként a törzs leszögezi, hogy a mára/vasárnapra bejelentett, és korábban engedélyezett rendezvények (keresztelő, esküvő, ballagás…) megtarthatóak, de a továbbiakban kérik a polgárokat, a tömeges gyülekezéseket halasszák el.