2024. március 29., péntek
NAGYBECSKEREK

Aszfaltozzák a kerülőutat

Az időjárási viszontagságok, valamint a koronavírus-járvány okozta késedelmet igyekeznek most pótolni a nagybecskereki kerülőút építői. Ennek érdekében a tervezettnél több dolgozót és gépet alkalmaznak – közölték a belgrádi Energoprojekt építési vállalatból. Szerintük a határidő betartása elsősorban attól függ majd, hogy mikor végzik el a nagyfeszültségű villanyáram-vezeték kihelyezését, amely magassága jelenleg nem felel meg a szabványoknak. Ez viszont már nem az ő hatáskörükhöz tartozik.

Tegnap elkezdődött a Szentmihályi úton levő körforgalom és a Május elseje utca közötti 3,7 kilométerese szakasz, első 400 méteres részének az aszfaltozása. Közben az egykori szőnyeggyár közelében a Béga híd építése is folytatódott. Hamarosan elkezdődhet a felső réteg betonozása. A munkálatok még egy fontos fázisa lesz a Temesvári úton tervezett körforgalom megépítése. A híd befejezése után következik a kerülőút 3,6 kilométeres negyedik bejező szakasza, melynek a legfontosabb létesítménye egy felüljáró megépítése lesz.

A becskereki kerülőutat 1991-ben kezdték el építeni, de azóta az építők többet álltak, mint amennyit dolgoztak. A 15 kilométeres útnak eddig a 7,5 km-es szakasza készült el. Több mint egy évtizedig (2008-tól) teljesen leálltak a munkával. Két évvel ezelőtt – elsősorban köztársasági támogatással – láttak újra munkához.

A legújabb ígéret szerint ez év végéig vagy 2021 elejéig elkészül a nagybecskereki kerülőút. Ha ez jövőre történik meg, akkor pontosan harminc éve lesz annak, hogy elkezdték a város egyik fontosnak mondott beruházását.