2024. április 24., szerda
TOPOLYA, KISHEGYES

Tudnivalók a COVID–19-ről

A kishegyesi Dr. Márton Sándor Egészségház közleményt tett közzé, melyben arra kéri a község polgárait, hogy akiknél a COVID–19-fertőzés tünetei mutatkoznak, jelentkezzenek az egészségház COVID-rendelőjében, az Iparos utca 1. alatt (a rendőrség felőli bejárat).

A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház értesíti a polgárokat, hogy amennyiben a COVID–19-fertőzés tüneteit észlelik magukon, jelentkezzenek az egészségház COVID-19 rendelőjében.

A torlódás elkerülése végett csak azok jelentkezzenek, akik a következő tüneteket észlelik magukon: magas láz, gyakori köhögés és nehéz légzés. Akinél enyhébbek a tünetek, azok maradjonak otthon és ne érintkezzenek másokkal, és alkalmazzák a légúti fertőzések szokásos kezelési formáit: nagy mennyiségű folyadék bevitelét, könnyű, pépes ételek fogyasztását, vitaminok szedését, és fokozottan figyeljenek a higiéniai szabályok betartására. A COVID–19-fertőzöttekkel kapcsolatba lépő személyeknek kötelező a 14 napos vesztegzár. Az egészségházak a közleményben arra kérik a polgárokat, hogy tartsák be a kötelező távolságot, zárt helyiségben viseljenek szájmaszkot, használjanak fertőtlenítőszert és tartsák be a személyi higiéniát.