2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Padlón a bajnok

A bajnoknak ezúttal esélye sem volt a City ellen (Fotó: Beta/AP)

A bajnoknak ezúttal esélye sem volt a City ellen (Fotó: Beta/AP)

A Manchester City előbb díszsorfalat állt a 30 év után bajnok Liverpoolnak, majd 4:0-val a padlóra küldte a Vörösöket. Guardiola legénysége már az első félidőben háromszor bevette Alisson kapuját, a második játékrészben egy öngól koronázta meg a manchesteriek teljesítményét. A siker késői ugyan, de a manchesteri kékek jelezték: jövőre ismét számolni kell velük. Csütörtökön este fájó vereségbe szaladt bele a Tottenham. A Sheffield hazai pályán 3:1-re legyőzte Mourinhóékat, így az észak-londoni gárda egyre távolabb kerül az európai kupaszerepléstől.

Spanyolországban a Real Madrid kihasználta a Barcelona újabb botlását. A királyiak Sergio Ramos 79. percben lőtt tizenegyesgóljával hozták a kötelezőt a Getafe ellen. Zidane fiai már négypontos előnyben vannak a címvédőhöz képest.

A Serie A-ban száguld az Atalanta: a bergamói alakulat a Napolit verte, így Gasperiniéknek a dobogós hely sem lehetetlen. A Roma csaknem az egész meccset emberhátrányban játszotta le az Udinese ellen. A vendégek 2:0-val diadalmaskodtak, s pillanatnyi lélegzetvételhez jutottak a kiesőharcot illetően.

Németországban a Bundesliga véget ért, de még nem dőlt el, mely csapatok alkotják jövőre az élvonal mezőnyét. Az osztályozós párharc első felvonásán gól nélküli döntetlent játszott a Werder és a Heidenheim. A visszavágóra hétfőn kerül sor.

Angol bajnokság, a 33. forduló: Manchester City–Liverpool 4:0, Sheffield–Tottenham 3:1. Az élcsoport: Liverpool 86, Manchester City 66, Leicester 55 pont stb. Német bajnokság, osztályozó, első meccs: Werder–Heidenheim 0:0. Spanyol bajnokság, a 32. forduló: Eibar–Osasuna 0:2, Real Madrid–Getafe 1:0, Sociedad–Espanyol 1:0. Az élcsoport: Real Madrid 74, Barcelona 70, Atlético 59 pont stb. Olasz bajnokság, a 29. forduló: Atalanta–Napoli 2:0, Roma–Udinese 0:2. Az élcsoport: Juventus 72, Lazio 68, Inter 64 pont stb.