2024. április 24., szerda

Az előírásokat be kell tartani!

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere elbeszélgetett a városi vendéglátóipari létesítmények és bevásárlóközpontok vezetőivel.

A vendéglátóipari létesítményekben ezentúl szigorúbban ellenőrzik majd a maszk viseletét, rákényszerítik a pincéreket és a vendégeket is a szabályok betartására (Ótos András felvétele)

A vendéglátóipari létesítményekben ezentúl szigorúbban ellenőrzik majd a maszk viseletét, rákényszerítik a pincéreket és a vendégeket is a szabályok betartására (Ótos András felvétele)

A polgármester találkozott az újvidéki vendéglátóipari létesítmények és bevásárlóközpontok menedzsereivel, a tanácskozás témája a koronavírus-járvány ellen bevezetett intézkedések betartása volt.

Az összejövetelen az önkormányzat képviselőin kívül jelen voltak Sonja Surlan, a BIG bevásárlóközpont menedzsere, Boris Stevović, a Promenada bevásárlóközpont menedzsere, Dragan Prelević, a Mercator bevásárlóközpont vezetője, valamint Milenko Mijić, az Újvidéki Vendéglátóipari Egyesületnek az elnöke, akárcsak Dragan Stanojević, az egyesület titkára.

A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy rendkívül fontos a polgárok tájékoztatása és figyelmeztetése, mindenkinek be kell tartani a koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedéseket! Ez azt jelenti, hogy ezentúl az újvidéki vendéglátóipari létesítményekben és a bevásárlóközpontokban a polgárokkal szigorúbban betartatják a maszk viselésére vonatkozó kötelezettséget, és figyelmeztetik a vendégeket a kézmosás és távolságtartás szabályaira. A fokozott odafigyelésnek, illetve ellenőrzéseknek az a célja, hogy Újvidéken megelőzzék az intézkedések szigorítását – olvasható a Dnevnik napilap honlapján. Rendkívül fontos, hogy a pandémia alakulásával összhangban mindig megfelelő intézkedéseket foganatosítson az önkormányzat, és ezt csak a vendéglátóipari létesítményekkel együtt teheti meg, mert így a leghatékonyabb a védekezés. Ezenkívül a vendéglátóipari létesítmények kötelessége, hogy folyamatosan fertőtlenítsék az objektumokat – vélik a találkozó résztvevői. A polgármester hangsúlyozta, hogy meg kell tanulni együtt élni a pandémia okozta nehézségekkel, mert a koronavírus még egy jó ideig jelen lesz a régióban. Ez nem azt jelenti, hogy bele kell törődni a helyzetbe, hanem azt, hogy felelősségteljesen, óvatosan kell viselkedni az elkövetkező időszakban.