2024. április 25., csütörtök

Egyre többen jelentkeznek koronavírusos tünetekkel

A Szabadkai Közkórház minden osztálya a megszokott munkarend szerint fogadja a pácienseket, nyilatkozta csütörtökön dr. Gordana Krtinić, az egészségügyi intézmény járványügyi szakorvosa a Subotica.com hírportálnak. Elmondása szerint egyre több személy jelentkezik koronavírusos tünetekkel, naponta körülbelül 20-an, míg a májusi és a júniusi hónapok folyamán naponta átlagosan 5-en tértek be ilyen panaszokkal a Légúti Megbetegedések rendelőjébe.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Az enyhe tünetekkel jelentkező páciensek többsége otthoni karanténban tartózkodik. Jelen pillanatban öt beteg szorul kezelésre a Szabadkai Közkórház Fertőző Betegségek Osztályán, háromnál negatív volt a teszt eredménye, viszont tüdőgondokkal küzdenek, két beteg esetében pedig még várjuk a PCR-tesztek eredményét, ezért őket ugyanezen az osztályon tartottuk. Egy nő esetében pozitív lett a lelet, őt a protokolleljárás szerint a Vajdasági Klinikai Központba szállítottuk – nyilatkozta dr. Gordana Krtinić a hírportálnak.

Mint mondta, a kórházba betérő valamennyi páciensen egészségügyi osztályozást végeznek az intézmény bejáratánál, illetve csak hitelesített szakorvosi beutalóval fogadják a betegeket. Azokon, akiknek orvosi ellátásra van szükségük, gyors szerológiai vizsgálatot végeznek. A gyorstesztelésen és szűrésen kívül a többi egészségügyi óvintézkedést is betartják az intézményben.