2024. április 19., péntek

Négy új fertőzött Szabadkán

Szükség esetén szigorító intézkedéseket foganatosítanak

A szabadkai városi válságkezelő törzskar közleményben számolt be pénteken a koronavírus okozta járványügyi helyzet aktualitásairól.

A koronavírus-világjárvány kihirdetése óta péntekig a város területén élők közül összesen 86 személy fertőződött meg, azaz négy új esetet regisztráltak Szabadkán.

A Szabadkai Közkórház Fertőző Megbetegedések osztályán jelenleg 10 koronavírus-gyanús pácienst kezelnek, akiknek állapota stabil. Az elmúlt 24 órában a légúti megbetegedéseket kezelő kórházi rendelőben 14 beteget vizsgáltak meg, 5 pácienst pedig kórházi kezelésben részesítenek a Fertőző Megbetegedések osztályán, akik a PCR-teszt eredményét várják. Az öt mintából három személynél pozitív lett az eredmény.

A fertőzöttek számának országos szintű növekedésére való tekintettel, a városi válságkezelő törzskar javasolja, hogy a polgárok zárt helyiségben és közlekedési eszközön védőmaszkot használjanak, tartsák be az egymás közti ajánlott távolságot, használjanak fertőtlenítőszert és rendszeresen mossanak kezet.

Kérik a polgárokat, hogy tartsák be az intézkedéseket és az ajánlásokat, viselkedjenek felelősségteljesen és viseljenek gondot a saját és legközelebbi hozzátartozóik egészségéről.

A fiatalokat arra kérik, hogy zárt helyiségben ne gyülekezzenek sokan, annál is inkább, mivel mind gyakrabban fertőződnek meg koronavírustól a fiatalabb személyek.

A városi válságkezelő törzskar fokozott figyelemmel követi a járványhelyzetet, szükség esetén pedig szigorító intézkedéseket foganatosít – áll a válságkezelő törzskar közleményében.