2024. április 25., csütörtök

Csak tünetekkel forduljunk orvoshoz!

Értesítjük Szenttamás azon polgárait, akik igénybe veszik a helyi egészségház szolgáltatásait, hogy ha észlelik a COVID–19 koronavírus-fertőzés tüneteit, azonnal forduljanak az egészségház külön osztályához, ahol elvégzik a megfelelő vizsgálatokat – olvasható a Dr. Đorđe Bastić Egészségház közleményében.

A teljes kivizsgálást követően, amennyiben további kórházi kezelésre van szükség, az egészségház orvosai a beteget a következő védelmi szintű intézménybe, azaz az illetékes általános kórházba irányítják.

A felesleges várakozás elkerülése érdekében a COVID–19 osztályra csak azok a személyek jelentkezzenek, akiknél kifejezettek a tünetek: magas láz, gyakori köhögés és nehezebb légzés jelentkezik.

A légúti problémákkal küzdő betegek esetében, akiknél enyhébbek a tünetek, maradjanak otthon elkülönített szobában a légzőszervi fertőzések enyhe formáit a szokásos módon kezeljék (bőséges folyadékbevitel, könnyebb zabkása, vitaminbevitel, higiénikus életmód). Azoknak a polgároknak, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a COVID–19 fertőzésben szenvedő betegekkel, 14 napig tartó otthoni izolációba kell vonulniuk!

Egyúttal emlékeztetjük a szenttamási polgárokat arra, hogy az előző időszakhoz hasonlóan most is viselkedjenek felelősségtudóan, és maradéktalanul tartsák be az illetékes egészségügyi és járványügyi szakmai szolgálatok minden óvintézkedését és utasítását, odafigyelve az egymás közötti távolságra, zárt térben a védőmaszkok viselésére, valamint a fertőtlenítőszerek és minden egyéb intézkedés alkalmazására, ideértve a személyes higiéniát is.

A közleményt a szenttamási egészségház igazgatója, dr. Vlastimir Kladar látta el kézjegyével.