2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Milánói hatos, londoni négyes

Szárnyalt az Inter (Fotó: Beta/AP)

Szárnyalt az Inter (Fotó: Beta/AP)

Továbbra is dübörög a nézők nélküli futballszezon. Szerdán este Angliában, Spanyolországban és Olaszországban is folytatódott a gyors vágta az idény befejezéséig. A Serie A-ban az Inter nem akar lemondani a bajnoki címről: a milánói gárda hatot vágott a Bresciának. A kiesőjelölt SPAL az utolsó percben lőtt öngóllal bukta el a három pontot a Rossoneri ellen, s egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül.

A PL-ben az Ágyúsok négyet vágtak a sereghajtónak. Nagy harc zajlik az európai kupaszereplést érő helyekért is: a 3. Leicester és a 6. Wolverhampton között csak 3 pont a különbség.

Angol bajnokság, a 32. forduló: Arsenal–Norwich 4:0, Bournemouth–Newcastle 1:4, Everton–Leicester 2:1, West Ham–Chelsea 3:2. Az élcsoport: Liverpool (–1) 86, Manchester City (–1) 63, Leicester 55 pont stb. Spanyol bajnokság, a 32. forduló: Alavés–Granada 0:2, Valencia–Athletic 0:2, Betis–Villarreal 0:2, Valladolid–Levante 0:0. Az élcsoport: Real Madrid (–1) 72, Barcelona 70, Atlético 59 pont stb. Olasz bajnokság, a 29. forduló: Bologna–Cagliari 1:1, Inter–Brescia 6:0, Fiorentina–Sassuolo 1:3, Lecce–Sampdoria 1:2, SPAL–Milan 2:2, Verona–Parma 3:2. Az élcsoport: Juventus 72, Alzio 68, Inter 64 pont stb.

Mourinho nem érti a kritikákat

A Tottenhamet irányító José Mourinho szerint együttese ritkán lép pályára, emiatt nehézséget okoz megfelelő formába lendülnie. „A megfelelő különbség három nap lenne az összecsapások között, főleg most, amikor mindenki keresi a legjobb formáját.” A szakember kijelentette, nem érti, miért kritizálják amiatt, hogy időnként a legjobbjai közül néhányan a kispadon kezdik a meccseket. „Ha megnézünk más klubokat, a Unitedet, a Liverpoolt, a Real Madridot, a Barcelonát vagy a Bayern Münchent, teljesen normális, hogy remek labdarúgók vannak a padon. A Tottenhamnél hogyha valaki nincs a kezdőben, akkor dráma van. A játékosoknak és mindenkinek meg kellene értenie, hogy ez minden, csak nem az” fogalmazott Mourinho.