2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Pešić távozott Barcelonából

KOSÁRLABDA

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Barcelona férfi kosárlabdacsapata Svetislav Pešić vezetőedzővel. A Hanga Ádámot foglalkoztató katalán klub honlapjának beszámolója szerint a 70 éves szerb szakember és a vezetőség már a spanyol bajnoki rájátszás kezdete előtt megállapodott arról, hogy a tréner távozik a kispadról. Pešić szerződése jövő június végéig volt érvényes. A szerb edző 2002 és 2004 között már ült a Barcelona kispadján, most 2018 februárja óta irányította a katalánokat, akikkel kétszer nyert spanyol kupát. Első ciklusa idején az Euroligát (2003) és a spanyol bajnokságot (2003, 2004) is megnyerte a csapattal. Hangáék kedden 69:67-re kikaptak a bajnoki döntőben a Baskonia együttesétől.

TENISZ

Hatan még veretlenek

Három forduló után még hat teniszezőnő, Jorović, Kostić, Radanović, Kovinić, Piter és Tomova maradt veretlen a Belgrádban folyó kelet-európai bajnokságon. A csoportküzdelmek ma érnek véget.

Eredmények, 3. forduló: Jorović–Herdželaš k. n., Đaković–Vangelova 6:4, 6:3, Joksović–Marinković 6:3, 6:2, Sinikova–Berberović 1:6, 6:4, 6:3.

BIRMINGHAM. – Az alabamai torna döntőjében: Sandgren–Querrey 4:1, 4:1. A 3. helyért: Nakashima–Opelka 4:3, 4:3.

PRÁGA. – A női tornán: Krejčíková–Muchová 6:4, 3:6, 11:9, Strýcová–Martincová 4:6, 6:3, 10:6, Siniaková–Kr. Plíšková 7:5, 6:4.

KERÉKPÁROZÁS

Az EU bekavart

A korábbi biztató hírek után ismét rossz irányba történt lépés, ami az amerikai kontinensről származó kerékpárosok Európába való utazását illeti. Az Európai Unió a minap hozta nyilvánosságra azoknak az országoknak a listáját, amelyekből engedélyezi a területére való belépést, ám a zöld utat kapott államok között sem az USA, sem a kiemelkedő bringásokat felvonultató dél-amerikai országok nem szerepelnek. Az érintettek között lehet a jelenleg is Kolumbiában tartózkodó, Tour-címvédő Egan Bernal, Nairo Quintana, Rigoberto Urán vagy Esteban Chaves, ahogyan más észak- és dél-amerikai topversenyzők. Bár az EU speciális engedélyekkel és egészségügyi dokumentációval kivételeket tehet majd, a napról napra változó járványhelyzetben semmit sem lehet biztosra venni.