2024. április 20., szombat

Fertőzött két tisztségviselő

A tartományi képviselőházban megtesznek minden óvintézkedést a járvány fékezése érdekében

A koronavírus-járvány kezdetétől a tartományi képviselőház az állami szervek, valamint az egészségügyi intézmények ajánlásával összhangban megtett minden általános és speciális megelőzési intézkedést annak érdekében, hogy megvédje a képviselőház összes alkalmazottját és mindazokat, akik az intézmény épületében tartózkodtak –, emelte ki Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke pénteki közleményében.

A közleményben rámutatott arra, hogy a járvány kezdetétől mindennap rendszeressé vált a munkafelületek és a használt eszközök fertőtlenítése, ugyanakkor az épületbe belépő személyek testhőmérsékletét rendszeresen mérik, kötelező a kézfertőtlenítés, valamint a maszk használata, a társadalmi távolságtartás szükségességére pedig igyekeznek folyamatosan felhívni a figyelmet. Ezeket az intézkedéseket még a rendkívüli állapot után sem szüntették meg.

A képviselőház azon két alkalmazottja esetében, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztje, valamint azok esetében, akik kapcsolatban lehettek velük, megtettek minden kötelező járványügyi, egészségügyi és jogi intézkedést. A megelőzés, valamint a fertőzés terjedésének megfékezése érdekében pedig további védelmi intézkedéseket hajtottak végre –, áll a közleményben.