2024. március 28., csütörtök
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Száz fertőzött a tartományi kórházban

Kilenccel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a csütörtökihez viszonyítva a Vajdasági Klinikai Központban, így a kórházi ápolásra szorulók száma százra nőtt.

Amint azt a 021.rs megtudta, öt beteget lélegeztetőberendezésen tartanak, az elmúlt 24 órában egy személy állapot javult, lekapcsolhatták a berendezésről.

Újvidéket illetően – ahol az elmúlt napokban kifejezetten nagyszámú fertőzött jelentkezett az egészségügyi intézményekben –, tovább növekszik a házi karanténban levők száma. Az elmúlt egy nap alatt 49-cel nőtt a számuk, vagyis összesen 315 személyt tartanak nyilván, akik enyhe tüneteket éreznek, vagy fertőzöttekkel kerültek közeli kapcsolatba. Négy nap alatt megkétszereződött a számuk, mert hétfőn még 141 otthoni elkülönítésre szorult beteget jegyeztünk.

Igor Mirović tartományi kormányfő és Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár csütörtökön megállapították, hogy urai vagyunk a járványtani helyzetnek Vajdaságban, a legnagyobb gondot Újvidék jelenti, ahol a legtöbb lakos él meglehetősen kis helyen. Szerinte az EXIT tervezett augusztusi megtartása is erősen kérdéses.

Az újvidékiek emlékeztetésére álljon itt: a fertőzésre gyanakvók az újtelepi, a podbarai Jug Bogdan utcai rendelőben és a veterniki COVID-rendelőben jelentkezhetnek 7-20 óra között, a Zmaj Ognjen Vuk úti rendelő pedig szünet nélkül, 24 órán át a páciensek rendelkezésére áll.