2024. április 23., kedd

Egyre népszerűbb a bitcoin az idősebbek körében

Egyre nagyobb az érdeklődés a bitcoin kriptovaluta iránt a „Baby boom” és az „X generáció” tagjai körében – derült ki a londoni Mode Banking vállalat legújabb kutatásából.

A „Baby boom” korosztályhoz azokat sorolják, akik 1946 és 1965 között születtek, az „X generációhoz” pedig az 1965 és 1979 között születetteket.

Az adatok azt mutatják, hogy a bitcoin használata egyre elterjedtebb ezen korosztályok körében. A kriptovaluta márciusban vált egyre népszerűbbé, amikor a világgazdaság térdre kényszerült a koronavírus-járvány miatt, sok ország pedig korlátozó intézkedéseket vezetett be. Ahogy a járvány terjedt, a „Baby boom” és az „X generáció” tagjai egyre növelték beruházásaikat a bitcoinba. A kutatásban a különböző generációk átlagos hónaponkénti befektetésnövekedését hasonlították össze a pandémia előtt és alatt. A „millenniumi” generáció, akik 1980 és 1995 között láttak napvilágot, és a „Z generáció” nemzedékei, a 1996 és 2007 között születettek, a járvány előtt hónaponként 118 százalékkal növelték a befektetéseiket, és 125 százalékkal a járvány ideje alatt. A pandémia során azonban az idősebb korosztályok jóval többet ruháztak be, mint a fiatalabb generációk tagjai. Janis Legler, a Mode Banking igazgatója elmondta, hogy az eredmények nagyon tanulságosak, és sokat elárulhatnak a befektetők gondolkozásmódjáról.

– A bitcoin egyre népszerűbb minden nemzedék számára, és egyre több vezető pozícióban lévő beruházó fogadja el. Arra számítottunk, hogy a „millenniumi” generáció tovább folytatja a kriptovaluta vásárlását, de az iparág növekedése szempontjából jóval eredményesebb lenne, ha a tapasztaltabb befektetők is érdeklődnének a bitcoin iránt – közölte Legler.