2024. április 25., csütörtök
VITKAYNÉ KOVÁCS VERA NEMZETKÖZI ÉNEKVERSENY

Kiss Tamás laureát díjas lett

A Vitkayné Kovács Vera, a Szerb Nemzeti Színház Operatársulatának egykori primadonnájáról elnevezett hagyományos nemzetközi énekversenyt hetedik alkalommal sikerült megtartani még márciusban. A gálakoncertre azonban a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt csak tegnap, a késő esti órákban került sor – ezúttal a NEO Fesztivál keretében – az Anton Csehov u. 4. alatti Egység Művelődési Állomáson.

Kiss Tamás Sonja Mušikić zongorakíséretében énekel (Bozsoki Valéria felvétele)

Kiss Tamás Sonja Mušikić zongorakíséretében énekel (Bozsoki Valéria felvétele)

A legjobb fiatal szólisták közül a gálaesten a III. kategóriából az első díjas Jovana Kovačević, a IV. kategóriából az első díjas Jovana Kojić, valamint a II. kategóriából a laureát díjas Kiss Tamás és a Grand Prix díjas Anastasija Holc (Anastasiya Holz) mutatkozott be a közönségnek négy énekszámmal. Ragyogóan adták elő Gasparini, Csajkovszkij, Grever, Puccini, Legrenzi, Mozart, Massenet, Ysaye és Bartók ismert szerzeményeit.

Marta és Florian Balaž, továbbá Vitkay-Kucsera László, a FloriArt Polgári Egyesület fő szervezői az idén is mindent megtettek azért, hogy megvalósuljon ez a komolyzenei rendezvény, amelynek célja a szólóénekes-utánpótlás nevelése.

A rendezvényről készült riportot egyik következő számunkban olvashatják.