2024. április 20., szombat

Munkálatok, forgalmi dugók városszerte

Az újvidéki Távfűtő Művek nagyszabású rekonstrukciós munkálatokba kezdett a városban, sok helyütt lezárták az utcákat vagy bosszantó forgalomkorlátozást vezettek be, az autók kígyózó sorokban várakoznak.

A Távfűtő Művek szokásos, nyári, átfogó felújítási munkálatokba kezdett, az elavult vezetékeket újakra cserélik, ezért városszerte utcalezárások, forgalomkorlátozások nehezítik meg a közleke

A Távfűtő Művek szokásos, nyári, átfogó felújítási munkálatokba kezdett, az elavult vezetékeket újakra cserélik, ezért városszerte utcalezárások, forgalomkorlátozások nehezítik meg a közlekedést (Ótos András felvétele)

A nagy kánikulában az embernek nincs nagy kedve sokat sétálgatni a városban, fentről a nap tűz, alulról a beton melegít. Ennek ellenére, mindenkinek akad elintéznivalója, és ezt nagymértékben megnehezíti, ha az utcákat is lezárják, vagy csak egy irányban lehet közlekedni. Erre még rádobnak egy lapáttal azok a vezetők, akik autóikkal megállnak az úttesten különböző okokból kifolyólag, nem elég a forgalomkorlátozás, még őket is kerülgetni kell. A személygépkocsik forgalmi dugókban rostokolnak városszerte, a szerencsétlen emberek üvöltöznek, dudálnak, káromkodnak… Sajnos, ez a nagyvárosi élet velejárója a nyári időszakban, ilyenkor végzik a legtöbb felújítást városszerte.

Megkezdték a rekonstrukciós munkálatok második fázisát a Milenko Grčić és a Stevan Divnin Baba utcában, a Gogol és a Sonja Marinković utcában pedig most kezdtek hozzá a munkálatokhoz. A Mercator előtti útkereszteződést (felvételünkön) tegnap túrták fel.

A felújítási projektegyüttes második fázisában felújítják a távhővezetéket a Milenko Grčić, a Tarasz Sevcsenko és a Bánáti utcák kereszteződésénél, ezért a szóban forgó utcák zsákutcákká váltak. A forgalomkorlátozás ezekben az utcákban július 15-éig tart. Ezenkívül munkálatok folynak a távhővezetéken a Sonja Marinković utcának a Munkás és a Makszim Gorkij utcák között húzódó részén. A forgalomkorlátozás ezen a részen augusztus 1-jéig tart – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A Lázár cár sugárúton a Déli Hőtelephez vezető csöveket cserélik ki, ez miatt fel kellett ásni a Limán minden bizonnyal legforgalmasabb útkereszteződését. A Felszabadulás sugárútról nem lehet most bekanyarodni a Lázár cár sugárútra, sem kikanyarodni innen, teljesen le van zárva a Mercator előtti rész. A forgalmi káosz az alternatív útvonalakon teljes, a Népfront utcából lefordulni a Szabadság hídra, vagy a hídról balra kanyarodni most valóban idegölő vállalkozás.

A Mercator körül folyó munkálatok miatt csütörtökön szünetel a melegvíz-szolgáltatás a következő utcákban: a Shakespeare és a Népfront utcában a 21. számtól a 43. számig és a 12. számtól a 42. sz.-ig, a Stefan despota sugárút 5.–7., 7a és 2.–8., a Podgoricai utcában, a Lázár cár sugárúton a 25. számtól a 65. számig, valamint meleg víz nélkül marad a NIS Rt. épülete és a Mercator bevásárlóközpont is.

A Távfűtő Művek illetékeseinek elmondása szerint a melegvíz-szolgáltatás a tervek szerint csütörtökön az esti órákban normalizálódik. A forgalomkorlátozás a tervek szerint hétfőig tart.