2024. április 19., péntek

Nyár a könyvtárban

A Szabadkai Városi Könyvtár gyermekosztálya minden hétfőn, szerdán és pénteken 11 és 12 óra között, valamint kedden és csütörtökön 17 és 18 óra között műhelymunkákat szervez, amelyekre várnak minden 5–13 éves gyermeket. A Nyár a könyvtárban elnevezésű rendezvényen a kicsik barátkozhatnak, mesét olvashatnak, táncolhatnak, kézműveskedhetnek, és még egy könyvtáros munkájába is belekóstolhatnak. A Nyár a könyvtárban augusztus 14-ig tart.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Az intézmény palicsi fiókkönyvtárában Mesés órák elnevezéssel heti rendszerességgel tartanak foglalkozásokat. A találkozásokra szerdánként 17 órai kezdettel kerül sor.

A palicsi könyvtár ad otthont a helybeli Miroslav Antić Általános Iskola felsős diákjainak munkáiból összeállított kiállításnak is. A kiállítás július 20-áig tekinthető meg. A munkákat Török István és Balázs Mészáros Zsuzsanna válogatta. A kiállítást hétfőnként és péntekenként 8-tól 14 óráig, szerdánként 13-tól 19 óráig látogathatják.

A fentebb említett rendezvények mellett természetesen a Szabadkai Városi Könyvtár könyvkölcsönző részlege is várja az érdeklődőket. A könyvkölcsönző részleg a nyár folyamán, júliusban és augusztusban, a már megszokott nyári munkaidő szerint tart nyitva. Az intézményben hétfőn, szerdán és pénteken 7.30-tól 15.00 óráig, kedden és csütörtökön 12.00-től 19.30-ig várják az olvasókat.