2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Katalán gondok

A visszatérés óta az akkor még listavezető Barcelona hat meccséből mindössze hármat tudott megnyerni a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A katalánok kedden este csupán 2:2-es döntetlent játszottak a madridi Atléticóval, így egyre távolabb kerülnek a címvédéstől. A forduló rangadóján három tizenegyest ítélt a játékvezető: mindhárom különös körülmények között született. Lionel Messi megszerezte pályafutásának 700. gólját, ám mindez aligha vigasztalja a hatszoros aranylabdást. A derbit megelőzően a Sevilla kiváló teljesítménnyel idegenben 3:0-ra legyőzte a Leganés gárdáját, a Celta pedig óriási pofont (5:1) kapott a Mallorcától.

Az Atléti beleköpött a Barca levesébe (Fotó: Beta/AP)

Az Atléti beleköpött a Barca levesébe (Fotó: Beta/AP)

Nemcsak Spanyolországban, hanem Olaszországban és Angliában is zajlik a futballélet. A Serie A 29. fordulójában a listavezető és a második helyezett is pályára lépett kedden. A Juventusnál továbbra is kiváló az összhang a csatársorban: Dybala és Ronaldo is eredményes volt, sőt még Costa is betalált. Az Öreg Hölgy 3:1-re diadalmaskodott a Genoa felett, míg a Lazio ismét eljátszotta a főnixmadár szerepét. Inzaghi legénysége a félidőben még vesztésre állt, ám a második játékrészben Immobile közreműködésével (egy gól, egy gólpassz) a római gárda megfordította a Torino elleni mérkőzést.

A Premier League-ben a Manchester United 3:0-val felülmúlta a Brighton gárdáját. Az elmúlt hetek teljesítményét látva a Vörös Ördögök szurkolói alaposan elcsodálkozhattak, hiszen Pogbáék ezúttal nagybetűs focit játszottak. A United lendületes focit mutatott a pályán: Greenwood egyszer, Fernandes kétszer vette be az ellenfél kapuját. A portugál második találatát azért is érdemes kiemelni, mert ilyen tankönyvbe illő kontratámadást legutóbb talán Ferguson idején láthatott a manchesteri szurkolótábor.

Angol bajnokság, a 32. forduló: Brighton–Manchester United 0:3. Az élcsoport: Liverpool (–1) 86, Manchester City (–1) 63, Leicester (–1) 55, Chelsea (–1) 54 pont stb.

Spanyol bajnokság, a 32. forduló: Mallorca–Celta Vigo 5:1, Leganés–Sevilla 0:3, Barcelona–Atlético 2:2. Az élcsoport: Real Madrid (–1) 71, Barcelona 70, Atlético 59, Sevilla 59 pont stb.

Olasz bajnokság, a 29. forduló: Torino–Lazio 1:2, Genoa–Juventus 1:3. Az élcsoport: Juventus 72, Lazio 68, Inter (–1) 61, Atalanta (–1) 57 pont stb.