2024. április 20., szombat
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Újvidék a legveszélyeztetettebb

Az egész országban egy nap alatt 400-zal nőtt a házi karanténban levők száma, Újvidéken pedig 52-vel

A legújabb járványtani adatok arra mutatnak rá, hogy Vajdaságban Újvidék a legveszélyeztetettebb környezet, mert naponta 20-30 igazolt, új koronavírus-megbetegedést jegyeznek.

(Fotó: Beta)

(Fotó: Beta)

Szerdán a tartomány területén 44 fertőzést fedeztek fel, ezek felét Újvidéken. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint – melyeket a 021.rs honlap szerzett meg –, 47 tesztelés mutatott pozitív eredményt, hordozóik közül 44-en vajdaságiak.

A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 91 beteget ápolnak, 11-gyel többet, mint szerdán, de eggyel kevesebb személy kényszerül lélegeztetőberendezésre, vagyis összesen hatan.

Nem tudni pontosan hány fertőzött újvidéki polgár van, de az biztos, hogy ebben a helységben vannak legtöbben tartományi szinten. Így nyilatkozott Igor Mirović tartományi kormányfő. Újvidék után Verbász következik tíz esettel. Az újvidéki fertőzöttek zömmel fiatalok, enyhe klinikai képpel. Emlékeztetünk, hogy tünetmentes családtagjaikat és más esetleges kapcsolataikat nem tesztelik.

A házi karanténban levők száma is növekszik Újvidéken, az utóbbi 24 órában 52-vel többen kényszerültek effajta elszigetelődésre, mint egy nappal korábban. Hétfőn 141-en, kedden 214-en, szerdán 266-an, csütörtökön pedig már 318-an.

Vajdaság más településein is növekvőben van a házi karanténban levő száma: Nagybecskereken 36, Zomborban 31 személyt tartanak nyilván. Az egész országban egy nap alatt 400-zal nőtt a házi karanténban levők száma 3448-ról 3864-re.
A pancsovai COVID-kórházzá alakított közkórház megtelt, 100 beteget ápolnak. Közülük 80-an belgrádiak, 20-an pedig bánátiak.

Az újvidékiek emlékeztetésére álljon itt: a fertőzésre gyanakvók az újtelepi és veterniki COVID-rendelőben jelentkezhetnek 7-20 óra között, a Zmaj Ognjen Vuk úti rendelő pedig szünet nélkül 24 órán át a páciensek rendelkezésére áll.