2024. április 24., szerda

A Telenor az ügyfelekre összpontosít

A PPF Telecom csoport CETIN néven elindította Szerbiában, Magyarországon és Bulgáriában a Telenorból kiváló új telekommunikációs infrastruktúracéget. A magyar és a szerb telekommunikációs piacon először megvalósuló távközlési modellben a mobilszolgáltatói kereskedelmi tevékenységet szétválasztják az aktív és passzív hálózati infrastruktúrától.

A tájékoztatás szerint Magyarországon is lezárult a Telenor hálózati infrastruktúrájának szétválasztását célzó folyamat, így július 1-jétől CETIN Hungary néven új hálózati infrastruktúra-szolgáltató cég kezdte meg működését. A kelet-közép-európai régióban a Telenor márkanevet használó cégek tulajdonosa, a cseh PPF Csoport ezenkívül Bulgáriában és Szerbiában is hasonló lépéssel erősíti tovább a stratégiai befektetésként kezelt telekommunikációs üzletágát.

Szerbiában a szétválasztás után a Telenor Srbija teljességgel az ügyfelek kiszolgálására fog összpontosítani, a belőle kivált CETIN Kft. feladata pedig a telekommunikációs infrastruktúra fejlesztése és működtetése lesz.

A Telenor Srbija feladata a mobil és a vezetékes telefonszolgáltatás lesz. A cég a váltást követően gyorsabb telefonvonalakat, nagyobb üzleti rugalmasságot és innovációkat ígér ügyfeleinek.

Ladislav Bartoníček, a PPF Telecom Csoport vezérigazgatója arra számít, hogy a CETIN a régió ismert telekommuniációs márkanevévé fog válni.