2024. március 29., péntek
ZOMBOR

A vihar megállította a forgalmat

Szélvihar csapott le hétfőn délután a városra. A meteorológiai állomáson másodpercenként 16,3 méteres erejű, vagyis óránként 58 kilométert meghaladó szelet mértek. A legerősebb széllökést 17 óra 25 perckor jegyezték, majd a kétórás vihar elcsendesedett. A szél rengeteg ágat letört a fákról. A legsúlyosabb helyzet a Hotel InterNation előtt alakult ki, ahol egy bogyófa leszakadt darabja az úttestre zuhant, és negyedórára leállította a járműforgalmat. Az akadályt a polgárok távolították el. Először két fiatalember próbálta elvonszolni a termetes rönköt, ami végül a járókelők és az úton ragadt járművezetők segítségével sikerült nekik.

Az úttestről levonszolt faág (Fekete J. József felvétele)

Az úttestről levonszolt faág (Fekete J. József felvétele)

A vihar ideje alatt mindössze 0,6 liter eső hullott négyzetméterenként, a meteorológiai állomáson jeget nem észleltek. A város területén több jégvédelmi rakétát is kilőttek, és a SOinfo.org hírportál szerint egy incidens is történt, egy hibás rakéta váratlan helyen kötött ki. A szerkesztőségnek nem jutott tudomására, hogy pontosan hova csapódott be, és mekkora veszélyt idézett elő.

A vihar szerencsére nem okozott jelentősebb kárt, de a Zelenilo kommunális közvállalat dolgozói egész éjjel takarították a letört ágakat, gallyakat a város utcáiról.