2024. március 29., péntek

Újra lesz nyári színpad a belvárosban

Az Ifjúsági Tribün (ma újvidéki Művelődési Központ) nyári színpadja egykor Újvidék legkedveltebb szabadtéri mozija volt, az újvidéki önkormányzat segítségével most megpróbálják újra használhatóvá és népszerűvé varázsolni.

Tegnap sajtótájékoztatót tartottak az Újvidéki Kultúrközpontban a nyári színpad felújításáról, a munkálatok már megkezdődtek, a kertészek rendbe tették az udvarrészt (Szeli Balázs felvétele)

Tegnap sajtótájékoztatót tartottak az Újvidéki Kultúrközpontban a nyári színpad felújításáról, a munkálatok már megkezdődtek, a kertészek rendbe tették az udvarrészt (Szeli Balázs felvétele)

Dalibor Rožić, az újvidéki városi tanács művelődéssel megbízott tagja elmondta, a jogviszonyi kérdések bonyolultak, de az önkormányzatnak eltökélt szándéka, hogy újra megnyíljon a nyári színpad.

– Újvidék számra kiemelten fontos az újvidéki Művelődési Központ nyári színpadának a sorsa, elégedettek vagyunk, hogy végre megteremtődtek azok a feltételek, amelyeknek köszönhetően felújíthatjuk, és a látogatók újra élvezhetik a szabadtéri mozi varázsát. A városi művelődésügyi hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatt keletkezett rendkívüli állapotban is gond nélkül megvalósuljanak a művelődési programok. Újvidék sikeresen megvalósítja az Európa Kulturális Fővárosa projektben foglalt terveket, főként annak köszönhetően, hogy kidolgoztunk egy igen alapos stratégiát. Minden célcsoport igényéit belefoglaltuk programunkba, ezért példaképpen szolgálhatunk a kulturális projektek tekintetében az országban és a régióban is. Az Újvidéken létesített kultúrközpontok, a Kínai negyedben kialakuló Kreatív polisz ifjúsági-művelődési városrész, valamint Újvidék és Pétervárad óvárosának a rekonstrukciója mind arról tanúskodik, hogy kiváló eredményeket értünk el az elmúlt időszakban. A felsorolt projektek, és ezek megvalósítása már látható, valódi világítótoronyként üzenünk, terjesztjük rezgéseinket a kulturális közegben – magyarázta Rožić.

Bojan Panaotović, a Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy az újvidéki színházak alig várják már, hogy társulataik felléphessenek a felújított nyári színpadon. Hozzátette: a színházi előadásokon kívül augusztusban filmeket vetítenek a nyári színpadon, a programot Đorđe Kaćanski válogatja majd.