2024. április 25., csütörtök

Irány a tópart!

A Topolyai-tó és környéke nagyszámú pihenni, strandolni vágyót vonzott a múlt hétvégén

Kicsit késett a nyári idénykezdés, de a múlt hétvége már meghozta a kánikulát, és a strandolók, fürdőzők sem hiányoztak a Topolyai-tó rendezett környékéről.

Napfény, víz, kényelem a Topolyai-tó partján (Herceg Elizabetta felvétele)

Napfény, víz, kényelem a Topolyai-tó partján (Herceg Elizabetta felvétele)

A szélmalom melletti árnyas, ingyenes parkoló teljesen megtelt, a topolyai és szabadkai rendszámú járművek mellett szép számú távolabbról érkezővel is találkozhattunk, bizonyítva, hogy a környék egyik legtisztább vizű tava és a szabad strand mindenfelől vonzza a látogatókat. A fák között bográcsos, tárcsás finomságok illata terjengett, többen az ebédet is itt készítették el, a parton napoztak az emberek, de a víz is sokakat csábított. Ha az otthonról hozott üdítő, sör, szendvics délutánra elfogyott, a part menti bódék kínálatából is választhattak frissítő italt, fagylaltot, lángost, fánkot.

A kulturált strandolási feltételek megteremtéséhez a partszakasz folyamatos karbantartására, felügyeletére van szükség. A topolyai önkormányzat a feladattal a közmunkaprogram keretében a Komgrad Közvállalatot bízta meg, és az idénykezdésre valóban turistacsalógatóvá vált Bácska e gyöngyszeme.

Az idei nyáron is érdemes lesz tehát ellátogatni a Topolyai-tóhoz. Aki pedig nyugalomra vágyik, ne várja meg a hétvégét, hanem hétköznap keresse fel, nem fog csalódni.