2024. április 18., csütörtök

Mit tudnak a királylányok és királyfiak?

Telt ház a Furioso Élménypark napközis mesetáboraiban

Július folyamán a ludasi Furioso Élményparkban két napközis mesetábort is szerveznek a gyermekeknek. Július 6-a és 10-e között a 8 és 12 közötti korosztály számára, július 27-e és 31-e között pedig a 4 és 7 év közötti korosztályúaknak tartanak tábort.

Pillanatkép a tavalyi mesetáborból (Gergely Árpád felvétele)

Pillanatkép a tavalyi mesetáborból (Gergely Árpád felvétele)

Ricz Dencs Tünde, a központ alkotó-fejlesztő meseterapeutája lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a rendezvényre az érdeklődők már nem tudnak jelentkezni, ugyanis mindkét tábor létszáma betelt. A nagy érdeklődés nem véletlen, hiszen az élményközpontban számos érdekes programmal várják a gyermekeket.
– A 8 és 12 év közötti korosztálynak szóló táborunk címe: Mit tudnak a királylányok és királyfiak? Mindennap egy olyan királylányos és királyfis mesét dolgozunk fel, amelyben a mesehős valamilyen készségét vagy tudását mutatja meg. Ezt követően a táborlakók ezeket a készségeket próbálják meg elsajátítani. Ennek keretében a gyermekek különböző harcmódokat megismerhetnek, megtanulhatják a helyes testtartást, gyógynövényeket gyűjthetnek. Emellett furfangos nyelvtörő feladatokat oldunk meg, mivel a táborlakók szónoki képességeit is fejlesztjük. Az utolsó napon pedig minden táborlakó összeméri a tudását, majd igazolást kap arról, hogy most már királylánnyá vagy királyfivá érett. Ezenkívül folyamatosan lesz lovasoktatás, és kézműves-foglalkozásokat is tartunk. A tábor alapvető koncepciója, hogy a királylányok nemcsak szépek, hanem okosak és erősek is, a királyfiak pedig nemcsak erősek, de okosak is – nyilatkozta a meseterapeuta.
A 4 és 7 év közötti korosztálynak szóló tábor szintén számos érdekességgel várja a táborlakókat.
– A másik táborban a Nappal, a Holddal és a csillagokkal, valamint a négy elemmel, a tűzzel, a vízzel a földdel és a levegővel dolgozunk. A mesék is ezekhez a témákhoz kapcsolódnak. Számos olyan foglalkozást iktattunk be a programba, amelyek fókuszában ezen égitestekkel fogunk foglalkozni. Mindkét tábornál az a fő szempontunk, hogy a gyermekek jól érezzék magukat és a szabadban legyenek. Természetesen a vonatkozó járványügyi óvintézkedéseket betartjuk – mondta Ricz Dencs Tünde.