2024. március 29., péntek

Ballagás Kishegyes községben

Pénteken a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola végzősei, szombaton pedig a bácsfeketehegyi (feketicsi) Nikola Đurković Általános Iskola végzősei ballagtak el. Mindkét helyen tartottak ballagási ünnepséget, de a járványveszély miatt szigorú előírások betartásával.

A kishegyesi általános iskolában az idén 4 osztály és 52 tanuló ballagott el – számolt be lapunknak Fülöp Valentin iskolaigazgató. A szokásoshoz képest, a vírusveszély miatt, változtattak a programon. Egyrészt későbbi dátumra tették, másrészt a ballagók szokásos tánca az idén elmaradt. A többi rész változatlan volt, a diákok végigjárták az iskolát, megtartották az utolsó osztályfőnöki órát, majd sor került a ballagási műsorra a színházteremben – hallottuk az iskolaigazgatótól, aki arról is szólt, hogy ez az utolsó év, amikor négy osztály búcsúzott az iskolától, mert a diákok létszáma folyamatosan csökken. Őszre három első osztály nyílik, várhatóan 26 magyar és 5 szerb tanulóval.

A bácsfeketehegyi általános iskolában 39 végzős diák ballagott el – mondta Kanyó István iskolaigazgató. Ebből 19 szerb, 20 pedig magyarul végezte el az iskolát. A helyzetre való tekintettel a bácsfeketehegyi iskola is későbbre tette a ballagási ünnepséget, és szigorított körülmények között került rá sor. Az iskola helyett a Kultúrotthonban tartották meg a műsort, de a diákok előtte az iskolától közösen vonultak le az otthonig – tudtuk meg az igazgatótól, aki arról is beszámolt, hogy jelenleg 26 elsősre számítanak. Ez azért jó hír, mert vélhetőleg két magyar tannyelvű osztály indul a következő tanévben.