2024. április 24., szerda

Szeptemberben rajtol az idény

Megtartotta soros ülését az ABA-liga vezetősége. A videotanácskozáson a Partizan csalódására nem vitatták meg a belgrádiak által felvetett problémát, miszerint az FMP-t ki kéne dobni a viadalból, mert Nebojša Čović, a Crvena zvezda klubelnöke állítólag nagy befolyással bír a železniki csapatnál.

A konfliktusos ügyek helyett az ABA-liga formai elintézendőkkel foglalkozott. A döntések értelmében az új szezon szeptember 19-én rajtol, az eddigi 12 helyett 14 csapattal, ez a bővítés pedig legalább a 2024/25-ös idényig így marad. A rájátszás április 4-én veszi kezdetét. Az utolsó helyezett kiesik a 2. ABA-ligába, az utolsó előtti pedig a második vonal ezüstérmesével küzd meg az első ligás helyért.

A szerbiai kosárlabdával kapcsolatos hír még, hogy távozott a Partizan kispadjáról Andrea Trinchieri. Az 51 éves olasz szakember 2018 novembere óta vezette a fekete-fehéreket, és két Radivoj Korać-kupát (2019, 2020), valamint egy ABA-szuperkupát (2019) nyert velük, emellett egyértelműen felfelé ívelő pályára állította a gárdát. Trinchieri szerződését nem hivatalos források szerint anyagi okok miatt bontották fel, a szakember pedig a Bayern csapatához igazolt át.