2024. április 18., csütörtök

Surján és Pető is magyar bajnok!

Vajdasági sikerek születtek a női és a férfi asztalitenisz Extraligában. A hétvégén nemcsak Szerbiában, de Magyarországon is négyes döntőt rendeztek. A nőknél az elődöntőben a Surján Szabinával felálló Budaörs igazolta a papírformát, és 4:0-ra legyőzte a Kecskemétet, míg az Erdért 4:1 arányban felülmúlta a Statisztikát. A döntőben Fazekas és Pergel rutinosan hozta a páros meccset, majd Surján 3:0-ra nyert Imre Leila ellen. Az Erdért reményeit Ambrus Krisztina hozta vissza, aki Pergelt 3:1-gyel ütötte ki. Ezt követően Lovas Petra megnyerte saját párharcát, és Pergel sem hibázott másodszorra. A Budaörs 4:1-re legyőzte az Erdért gárdáját, így 2011, 2013 és 2015 után negyedszer lett bajnok. A bronzmeccsen a Kecskemét 4:2-vel abszolválta a Statisztika elleni feladatot.

A férfiaknál a legjobb négy között minden teljesen egyértelmű volt: a Pécs a Mezőberényt, a CVSE a Szécsényt verte 4:1-re. A finálé már egyik csapat számára sem volt könnyű menet. Hol a Pécs, hol pedig a celldömölkiek álltak jobban a döntőben. 3:3-nál a mindent eldöntő összecsapáson Demeter 3:1-gyel elintézte Kristont, így a Pécs 2017 után másodszor lett bajnok. Pető Zsolt temerini asztaliteniszező párosban és egyéniben egy-egy győzelemmel segített a pécsieken. A dobogó legalsó fokára a Szécsény állt fel, amely szintén 4:3 arányban diadalmaskodott a Mezőberény felett.

Extraliga, négyes döntő, elődöntő, nők: Budaörs–Kecskemét 4:0, Erdért–Statisztika 4:1. Bronzmeccs: Kecskemét–Statisztika 4:2. Döntő: Budaörs–Erdért 4:1. Elődöntő, férfiak: Pécs–Mezőberény 4:1, CVSE–Szécsény 4:1. Bronzmeccs: Szécsény–Mezőberény 4:3. Döntő: Pécs–CVSE 4:3.

A Csóka és a TSC is szuperligás

Szerbiában a rájátszás mellett az is eldőlt, hogy mely csapatok szerepelnek majd a jövő évi Szuperligában. Az osztályozós mérkőzések eredményei alapján a nőknél a Csóka és a Crvena zvezda jutott fel az I. ligából, a férfiaknál pedig a topolyai TSC és a Taurunum.