2024. március 29., péntek
KERÉKPÁROZÁS

Újabb átfedésgondok…

A következő szezonra is kihatással lehetnek a járvány miatti sorozatos versenynaptár-átszabások. Legutóbb a jövő évi Tour de France szervezői keresték meg Koppenhágát, ahol a tervek szerint kezdetét venné a világ legnagyobb körversenye. A problémát a tokiói olimpia okozza, tekintve, hogy az áthelyezett ötkarikás játékokon a férfi mezőnyverseny a Tour utolsó előtti napjára, július 24-ére esne, így rengeteg, akár mindkét viadalon dobogóra esélyes versenyző kerülne választási kényszerbe. „Valóban megkerestek minket azzal a kéréssel, hogy módosítsunk az időponton” – fogalmazott Frank Jensen, a dán főváros polgármestere, aki egyelőre nem árult el részleteket. Annyi biztos, hogy a július első felében záruló foci-vb is közbeszól, hiszen Koppenhága az egyik társszervezője lesz a jövő évi kontinenstornának.

Froome egyelőre marad

Bár korábban a távozását fontolgatta, mégis kitöltheti az év végéig tartó szerződését az Ineosnál a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome. Korábban napvilágot láttak olyan értesülések, amelyek szerint akár idény közben is szívesen látta volna soraiban az Israel Start-Up Nation, de a CCC-vel, a Bahrain-McLarennel és a Movistarral is hírbe hozták. A Cyclingnews beszámolója azonban egy közeli forrásra hivatkozva közölte: Froome marad a korábban Sky néven futott brit csapatnál, amelyet 2010 óta erősít, és amelynek színeiben a négy Tour-győzelem mellett a Vuelta a Españát kétszer, a Giro d’Italiát egyszer nyerte meg.

Áttekert Németországon a bajnok sílövő

Átkerékpározott Németországon Laura Dahlmeier kétszeres olimpiai és hétszeres világbajnok sílövő. A 26 éves, tavaly visszavonult sportoló két barátjával indult el lakhelyéről, az osztrák határ közelében található Garmisch-Partenkirchenből, és négy nap alatt 860 kilométert megtéve érkezett Hamburgba.

A versenyző mindkét ötkarikás aranyát 2018-ban, Pjongcsangban szerezte – ahol nyert még egy bronzot is –, a 2017-es hochfilzeni vb-n pedig egyedülálló módon öt aranyat és egy ezüstöt gyűjtött. A világkupában hússzor állhatott a dobogó tetején.