2024. április 16., kedd
KORONAVÍRUS VAJDASÁGBAN

Megnőtt a házi karanténban levők száma

Hárommal kevesebb koronavírus-fertőzöttet kezelnek a Vajdasági Klinikai Központban a keddihez viszonyítva, vagyis jelenleg 80 beteg fekszik az újvidéki intézményben. A páciensek közül heten szorulnak lélegeztetőgépre.

A 021.rs honlap megtudta, hogy egy nap alatt 73-mal nőtt a házi karanténban tartózkodó újvidékiek száma, azoké, akik enyhe tüneteket produkálnak, vagy csak kapcsolatban voltak más fertőzöttekkel. Hétfőn 141, kedden 214 esetet jegyeztek, ami jelentős ugrást jelent, különösen ha figyelembe vesszük,hogy egy héttel korábban csupán 57 ember kényszerült elszigetelt életmódra.

Vajdaság többi részében az újvidékihez hasonlóan nő a karanténban levők száma, szinte nincs község, ahol nem két számjegyű a karanténban tartózkodók száma, az országban pedig 2885-ről 3448-ra nőtt a számuk.

Branislav Tiodorović járványügyi szakorvos szerint a koronavírus-fertőzés tetőzése várhatólag öt, hat nap múlva következik be, mint mondta: „gondoljunk csak mennyi mérkőzés, gyülekezet, születésnap, lakodalom, buli volt a környezetünkben”. A Szerbiai RTV műsorán leszögezte, hogy csak akkor kell COVID-rendelőben jelentkezni, ha megemelkedik a testhőmérséklet, torokfájás, gyengeség jelentkezik. Mivel sokan tünet nélkül, félelmükben jelentkeznek, hozzájárulnak az általános pánikkeltéshez, mondta szakember.