2024. április 19., péntek

Huszonegy új koronavírussal fertőzött személy a körzetben

A szabadkai városi válságkezelő törzskar tegnap közleményt adott ki, amelyben a koronavírus okozta járványügyi helyzet aktualitásairól számoltak be.

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

A június 29-ei adatok értelmében körzeti szinten 21 személy koronavírus tesztje volt pozitív. Közülük három személy kórházi kezelésben részesül, a többiek pedig enyhébb tünetekkel házi karanténban vannak.

A járvány kezdete óta az észak-bácskai körzetben, a tegnapi nappal bezárólag 112 személynél igazolták a koronavírussal való fertőzöttséget. Szabadkán 82 személy, Topolyán 27, Kishegyesen pedig 3 személy fertőződött meg koronavírussal.

A törzskar közleménye szerint zárt helyiségekben és a városi tömegközlekedési eszközökön ajánlatos a maszkviselés, illetve a szociális távolságtartás. Emellett fontos a fertőtlenítőszerek használata, illetve a gyakori kézmosás. A közleményben kihangsúlyozzák, hogy nem kötelező a sebészeti maszkok használata, hanem a polgárok által készített, nem sebészeti maszkok is megfelelnek.

A törzskar illetékesei arra kérik a polgárokat, hogy tartsák be az előírásokat és az ajánlásokat, viselkedjenek felelősségteljesen és viseljenek gondot a saját, valamint legközelebbi hozzátartozóik egészségéről. A fiatalokat arra kérik, hogy zárt helyiségekben ne gyülekezzenek sokan, annál is inkább, mivel mind gyakrabban fertőződnek meg koronavírustól a fiatalabb személyek.

A városi válságkezelő törzskar fokozott figyelemmel követi a járványhelyzetet a városban és mindenről tájékoztatja a polgárokat – áll a válságkezelő törzskar közleményében.