2024. április 23., kedd
SZUPERLIGA

Rájátszás koronavírus-gyanúval

A hétvégén Belgrádban sikeresen lebonyolították a női asztalitenisz Szuperliga rájátszását. Az elődöntőben egymeccses párharcokat rendeztek. Az újvidéki Novi Sad igazolta a papírformát, s 4:0-ra legyőzte a Pannóniát, míg a niši Josip Kolumbo és a topolyai TSC-re vérre menő csatát vívott a fináléért. A végén a páros döntött, ahol a Knežević/Vejnović duó 3:2-vel (11:6, 7:11, 11:8, 9:11, 11:7) felülmúlta a Recskó/Mijatov kettőst, a nišiek javára alakítva az eredményt. A döntőben a Novi Sad 4:2-re nyert, ezzel az újvidékiek zsinórban harmadszor ünnepelhették az elsőséget. A fináléban Izabela Lupulescu mindkét meccsét hozta, Tijana Jokić és Radmila Tominjak egy-egy győzelemmel járult hozzá a trófea megszerzéséhez.

A férfiaknál már nem beszélhetünk zökkenőmentes versenyről. A döntőbe a címvédő Banat és a Crvena zvezda jutott be. A nagybecskerekiek a legjobb négyben a Spartacust 4:2-re, a belgrádiak a Radničkit 4:1-re verték. A döntőt kiírás szerint vasárnap 17 órakor játszották volna, ám a finálé egyik résztvevőjénél felmerült a koronavírus gyanúja. Az asztaliteniszező lázas volt, s ezen körülmények között nem fejezték be a szezont.

Nem hivatalos információk szerint a játékosok elvégezték a koronavírusteszteket, s mindannyian kéthetes karanténba vonultak. A Szerbiai Asztalitenisz-szövetség egyelőre semmiféle információt nem adott ki arról, hogy egyáltalán lejátsszák-e a férfidöntőt.

Szuperliga, rájátszás, nők, elődöntő: Josip Kolumbo–Niš 4:3, Novi Sad–Pannónia 4:0 Döntő: Novi Sad–Josip Kolumbo 4:2. Férfiak, elődöntő: Crvena zvezda–Radnički 4:1, Banat–Spartacus 4:2. A döntőt elhalasztották.